Tip 4 diyabet Nedir?

İçindekiler:

  1. Tip 4 diyabet Nedir?
  2. Tip 15 diyabet nedir?
  3. Tip 1 diyabet nasıl geçer?
  4. Tip 1 diyabet hastalığı nedir?
  5. Lada hastalığı nedir?
  6. Tip 2 diyabet hastalığı nedir?
  7. Diyabetin kontrol edilememesinin olası sonuçları neler olabilir?
  8. Diyabetin akut komplikasyonları neler?

Tip 4 diyabet Nedir?

Tip 4 Diyabet - Gestasyonel Diyabet Gebelik hormonları nedeniyle vücudun insülin ihtiyacı artar. Hamile vücudu bu artan gereksinimi daha fazla insülin üreterek karşılayamazsa, kandaki şeker normal seviyenin üzerine çıkar. Bu durum gebelik diyabeti, yani gestasyonel diyabet, olarak adlandırılır.

Tip 15 diyabet nedir?

Tip 1 diyabet ile tip 2 diyabet arasında kalan bir hastalık olduğu için tip 1.5 diyabet olarak da adlandırılır. Tip 1.5 diyabet hastalığında pankreas bir süre daha insülin üretmeye devam eder. Vücutta az da olsa insülin üretimi devam ettiği için hastalık yavaş yavaş ilerler.

Tip 1 diyabet nasıl geçer?

Tip 1 Diyabette Tedavi Nasıl Olmalıdır? Tip 1 diyabetin tedavisinde değişmez kural insülin enjeksiyonudur. Bu tip şeker hastalığında insülin kullanmak bir zorunluluktur ve hayat kurtarıcıdır. Tedavinin diğer temel taşları ise sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve eğitimdir.

Tip 1 diyabet hastalığı nedir?

Tip 1 diyabet, pankreasta bulunan ve insülin üreten beta hücrelerinin otoimmün bir süreç sonunda zedelenmesi ile meydana gelmektedir. Hastalar, mutlak veya göreceli bir insülin yetersizliği olduğundan ömür boyu insülin hormonunu dışardan (enjeksiyon yoluyla) almak zorundandırlar.

Lada hastalığı nedir?

Erişkinlerde latent otoimmün diyabet ('LADA), yetişkinlikte ortaya çıkan, genellikle çocuklarda tanı konulan tip 1 diyabetten daha yavaş bir başlangıç ​​seyrinde olan bir tip 1 diabetes mellitus tipidir.

Tip 2 diyabet hastalığı nedir?

Tip 2 diyabet genellikle 40 yaşın üzerindeki kişilerde görülen diyabet tipidir. Pankreasın yeterli miktarda insülin salgılayamaması veya salgılanan insülinin yeterli derecede kullanılmaması nedeniyle kan şekerinin yükselmesi durumudur. Bu tip diyabetiklerde rahatsızlık uzun yıllar klinik olarak belirti vermeyebilir.

Diyabetin kontrol edilememesinin olası sonuçları neler olabilir?

İyi kontrol edilmeyen diyabete bağlı sinir dokusu bozulması sinir sistemini etkileyebilir. Buna diyabete bağlı nöropati denir. Nöropati; ellerde, ayaklarda, mide bağırsak sisteminde, idrar, dışkılama ve cinsel fonksiyonlarda, kan basıncı, kalbin çalışması ve terlemede değişiklik oluşturabilir.

Diyabetin akut komplikasyonları neler?

Düşük kan şekeri (hipoglisemi) : Kan şekeri fazla düştüğünde (çok fazla insülin, çok fazla egzersiz ya da yetersiz enerji alımı sonucu) kişi normal fonksiyonlarını yapamaz. Hioglisemi: şekerli meyve suyu, kesme veya toz şeker almakla hızla düzelir.