Yaş hurma reçeli nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Yaş hurma reçeli nasıl yapılır?
  2. Cennet hurma marmelatı nasıl yapılır?
  3. Cennet elmasından Reçel nasıl yapılır?
  4. Hurma meyvesinden neler yapılır?
  5. Cennet hurmasının marmelatı olur mu?
  6. Cennet elmasından reçel yapılır mı?
  7. Hurma özü ile ne yapılır?

Yaş hurma reçeli nasıl yapılır?

Hurmaları soyup küçük küçük doğruyoruz. Tencereye koyup üzerini şekerle kaplıyoruz ve yaklaşık 10 saat bu şekilde dolapta bekletiyoruz. Hurmalar suyunu salıyor. Daha sonra üstüne 1 bardak sıcak su ekleyip kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.

Cennet hurma marmelatı nasıl yapılır?

Bu faydalı meyveyi çocuklarıma bu şekilde yedirebiliyorum, o yüzden paylaşmak istedim 😊 Hurmaları kabuklarından ayırıp tencereye doğrayarak aktaralım, üzerine şeker su ve tarçını aktarıp orta ateşte kaynamaya bırakalım. 15 dk sonra limon suyunu koyup 55 dk daha kaynatalım, sıcakken kaba aktarıp soğuduktan sonra servise ...

Cennet elmasından Reçel nasıl yapılır?

Cennet Hurması Reçeli Tarifi Yapılışı Hurmalar yıkanır küp küp doğranır. Elma dilimi şeklinde de yapılabilir ama zaten piştikçe dağılıyor. Doğranan hurmalar tencereye alınır ve üzerine şekeri ilave edilir. Bir gece buzdolabında böyle bekletilir.

Hurma meyvesinden neler yapılır?

C vitaminini almanın en iyi yollarından biri de cennet hurmasını püre kıvamında yemek olabilir.
  • Cennet Hurması Püresi (Bebekler İçin)
  • Trabzon Hurmalı (Cennet Hurmalı) Atom Kek.
  • Cennet Hurması Reçeli.
  • Cennet Hurmalı Atom Kurabiye.
  • Cennet Hurmalı Milkshake (Videolu)
  • Cennet Hurmalı Magnolia.

Cennet hurmasının marmelatı olur mu?

Cennet hurması veya Trabzon hurması olarak adlandırılan, içeriğindeki pektin oranının yüksekliğinden dolayı reçel veya marmelat yapmaya en uygun meyvelerden biri… Kendine özgü aroması olan cennet hurması marmelatını tatlı niyetine veya kahvaltıda kaymakla tüketebilirsiniz. Malzemeler: 4 adet olgun hurma, 1 kg.

Cennet elmasından reçel yapılır mı?

Cennet Hurması Reçeli Tarifi Yapılışı Hurmalar yıkanır küp küp doğranır. Elma dilimi şeklinde de yapılabilir ama zaten piştikçe dağılıyor. Doğranan hurmalar tencereye alınır ve üzerine şekeri ilave edilir. ... Reçel koyu kıvama gelince üzerine yarım limonu sıkılır.

Hurma özü ile ne yapılır?

Hurma Özü Nasıl Kullanılır? Hurma özü şeker yerine tatlılarda ve pastalarda kullanılabilir. Bunun yanında çay, kahve gibi içeceklerde de şeker yerine tatlandırıcı olarak kullanılabilmektedir. Tadı yoğun olduğu için sulandırılarak da kullanılabilmektedir.