Konteyner yazımı doğru mu?

İçindekiler:

  1. Konteyner yazımı doğru mu?
  2. Ana dili nasıl yazılır?
  3. Ana dili mi ana dili mi?
  4. Insanların ana dili nedir?
  5. Bir dilin anadil olup olmadığını ne belirler?

Konteyner yazımı doğru mu?

İngilizce Container olarak yazılıp Türkçe'de Konteyner ya da Konteynır olarak telafuz edilen ve yükleri taşımakta kullanılan bir taşıma aracıdır. ...

Ana dili nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Anadil şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ana dil şeklinde olmalıdır.

Ana dili mi ana dili mi?

Anadil ise birçok dile köken olan, birçok dili doğuran dil anlamındadır. Başka bir ifadeyle, anadil, kendisinden başka diller türetilmiş olan dil demektir. Bu özelliği gereği dilbilimcilerin çalışma alanıdır. Anadili ise insanın çocukken anasından, evindekilerden ve soyca bağlı olduğu topluluktan öğrendiği dildir.

Insanların ana dili nedir?

İnsanın doğup büyüdüğü aile ve soyca bağlı bulunduğu toplum çevresinden öğrendiği, bilinç altına inen ve kişilerle toplum arasındaki ilişkilerde en güçlü bağı oluşturan dil (Korkmaz 1992: 8). İnsanın çocukken ailesinden ve soyca bağlı olduğu topluluktan öğrendiği dil (TDK Türkçe Sözlük 2005: 93). ...

Bir dilin anadil olup olmadığını ne belirler?

Başka bir ifadeyle ses yapısı, mânâsı ve şekli bakımından birbirinden az ya da çok farklılaşmış olan dil veya lehçelerin kök bakımından bilinmeyen bir tarihte birleştikleri ortak diller bu kavram altında toplanır. Örneğin Ana Altayca, Ana Moğolca, Ana Türkçe, Lâtince gibi diller, anadillerdendir.