E-devlet'ten adli sicil kaydı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. E-devlet'ten adli sicil kaydı nasıl alınır?
  2. Sabıka kaydı nasıl alınır?
  3. Adli sicil ve arşiv kaydı nasıl alınır?
  4. E-devlet şifresi ile sabıka kaydı alınıyor mu?
  5. Adli sicil ve arşiv kaydı nedir?
  6. Arşiv kaydı kaç yıl sonra silinir?

E-devlet'ten adli sicil kaydı nasıl alınır?

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet'e giriş yapın. Ardından arama butonunun olduğu sayfaya Adalet Bakanlığı yazarak karşınıza çıkan hizmetler içerisinden “adli sicil kaydı sorgulama” hizmetini seçin. Ya da direkt olarak arama butonuna “adli sicil kaydı sorgulama” yazarak karşınıza çıkan hizmete tıklayın.

Sabıka kaydı nasıl alınır?

Uygulamada Kaymakamlık içinde kurulan özel bir birim tarafından adli sicil kaydı sorgulaması yapılarak sabıka kaydı verilmektedir. Bunun için gerekli olan belgeler ilgili kaymakamlığın web sitesinde duyurulmaktadır. Yurtdışında ise adli sicil kaydı elçilik ve konsolosluklardan çıkarılır.

Adli sicil ve arşiv kaydı nasıl alınır?

Adli sicil kaydı, bir başka deyişle de sabıka kaydı; e-devlet uygulamasından, adli sicil müdürlüklerinden, adliyelerden, kaymakamlıklardan ve büyükelçiliklerden alınabilmektedir.

E-devlet şifresi ile sabıka kaydı alınıyor mu?

arasında imzalanan protokol kapsamında vatandaşlar, “Adlî Sicil Belgesini” e-Devlet kapısı'ndan alabileceklerdir. www.turkiye.gov.tr internet adresindeki e-Devlet kapısı'ndan alınan adlî sicil belgeleri üzerinde güvenlik için barkod numaraları bulunacaktır.

Adli sicil ve arşiv kaydı nedir?

Adli sicil kayıtları; adli sicil ve arşiv kaydı olmak üzere iki kategoriden oluşur. ... Adli sicil arşiv kaydı; hükümlünün infazının tamamlanması anından itibaren, belirli süreliğine tutulan kayıttır. İnfazın tamamlanmasıyla birlikte adli sicil kayıtları, kendiliğinden adli sicil arşiv kaydına aktarılır.

Arşiv kaydı kaç yıl sonra silinir?

Son olarak mahkumiyet kayıtlarının arşiv kaydına aktarılmasından sonra 5 yıl sürenin geçmesiyle arşiv kaydının silinmesi mümkündür. Elbette bunların dışında fiilin suç olmaktan çıkarılması, yeniden yargılama yapılması gibi durumlarda arşiv kaydı silinmektedir.