Analık sigortası özel hastanelerde geçerli mi?

İçindekiler:

  1. Analık sigortası özel hastanelerde geçerli mi?
  2. Analık hali ne kadar sürer?
  3. Hastalık sigortasından geçici iş göremezlik ödeneği süresi en çok ne kadardır?
  4. Analık sigortası doğumu karşılar mi?
  5. Analık sigortası kapsamında yapılan parasal yardımlar nelerdir?
  6. Kimler analık sigortasından faydalanamaz?
  7. Analık hali ne zaman başlar?
  8. Rapor Parası Kaç ay alınır?

Analık sigortası özel hastanelerde geçerli mi?

Buna göre bir kadın sigortalı olsun ya da olmasın özel hastanenin doğum fark ücreti almaması gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, Sosyal Güvenlik Kanunu'nda yapılan yeni bir düzenlemeyle özel hastanelerde doğumun ücretsiz yapılabileceğini belirtti.

Analık hali ne kadar sürer?

Sigortalı kadının, gebeliğinin başladığı tarihten itibaren doğumdan sonraki ilk sekiz haftalık, çoğul gebelik halinde ise ilk on haftalık süreye kadar olan gebelik ve analık hali ile ilgili rahatsızlık ve özürlülük halleridir.

Hastalık sigortasından geçici iş göremezlik ödeneği süresi en çok ne kadardır?

Hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği; Kurumca yetkilendirilen hekim veya sağlık kurullarından istirahat raporu alınmış olması şartıyla sigortalıya ortaya çıkan iş göremezliğin üçüncü gününden başlamak üzere her gün için verilmektedir.

Analık sigortası doğumu karşılar mi?

8.2.4. Analık sigortası kapsamında geçici iş göremezlik ödeneği doğrumdan önceki sekiz hafta ile doğumdan sonraki sekiz haftalık süreçte çalışılmayan her gün için verilir. Çoğul gebelik halinde ise doğumdan önceki sekiz haftaya iki haftalık daha süre eklenir (5510 sayılı Kanun md.

Analık sigortası kapsamında yapılan parasal yardımlar nelerdir?

Sigortalı kadının analığı halinde verilecek geçici iş göremezlik ödeneği, yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, ayaktan tedavilerde ise üçte ikisidir.

Kimler analık sigortasından faydalanamaz?

Analık sigortasından geçici iş göremezlik ödeneği yardımından anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortakları, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortakları, diğer şirket ve donatma iştiraklerinin ise tüm ortakları yararlanamamaktadır.

Analık hali ne zaman başlar?

Gebeliğin başladığı tarihten itibaren doğumdan sonraki ilk sekiz haftalık, çoğul gebelik halinde ise ilk on haftalık süre 5510 sayılı Kanun bakımından analık hali olarak kabul edilir. Genel sağlık sigortalısı gebeliğin başladığı tarihten itibaren Kanunen tıbbi bakım ve tedavi kapsamında koruma altına alınmışlardır.

Rapor Parası Kaç ay alınır?

İşçiye giden bildirim sonrası rapor parasını PTT şubelerinden alabilir. PTT'ye gönderilen rapor parası ödemesi, ödeme tarihinden itibaren 2 ay içerisinde alınmazsa ödeme SGK'ya iade edilir ve emanet hesaplarına aktarılır.