Gudume ne demek?

İçindekiler:

  1. Gudume ne demek?
  2. Güdümlü seçim ne demek?
  3. Güdümlü soru nedir?
  4. Bir şeyin güdümünde olmak ne demek?
  5. Güdümlü edebiyat ne demek?
  6. Eşgüdüm nedir felsefe?
  7. Eşgüdüm Türkçe mi?
  8. Soru neden sorulur?
  9. Güdümlü kültür nedir?
  10. Şablon ne demek?

Gudume ne demek?

i. (< güt-ü-m) yeni. Gütmek işi, yönetme, sevk ve idâre etme.

Güdümlü seçim ne demek?

Güdümlü demokrasi, görünürde demokratik bir hükümet var iken asılında bu hükûmetin otokratik uygulamaların bulunmasıdır. ... Başka bir deyişle, hükûmet seçimleri kontrol eder ve halkın demokrasinin diğer araçlarını kullanmasını engeller. Halk için demokrasinin tek aracı olarak seçim kalmıştır.

Güdümlü soru nedir?

Güdümlü sorular, rasyonel tartışmaları rayından çıkarmak için özellikle etkili yanılgılardır. Sorunun yöneltildiği kişi soruyu cevaplamaya çalıştığında kendisini savunma poziyonunda bulabilir; cevaplamak istemezse de sorudan kaçıyormuş gibi görünebilir.

Bir şeyin güdümünde olmak ne demek?

- Bir işi yöneltmek gibi anlamlara gelmektedir. Güdümüne girmek ise aslında güdüm altına girmek olarak bilinir. Bir deyimdir. -Düzene girmek gibi anlamları vardır.

Güdümlü edebiyat ne demek?

Güdümlü Edebiyat, belli bir siyasî ve toplumsal ideoloji doğrultusunda oluşturulan, daha çok bu ideolojiye hizmet amaçlı yapılan edebiyat türüdür.

Eşgüdüm nedir felsefe?

EŞGÜDÜM KAVRAMININ TANIMI Eşgüdüm, belli bir amaca ulaşmak için yapılan çalışmaları bütünleştirmek, bu çalışmaların birbirini tamamlamasını sağlamak ve bu çalışmaları yürüten personeli birbirine uyumlu kılmaktır.

Eşgüdüm Türkçe mi?

Türk Dil Kurumuna göre koordinasyon kelimesi, eşgüdüm olarak açıklanmaktadır.

Soru neden sorulur?

Sorular sayesinde maddenin tanımı, eylemin görüntüsü ve kritiği yapılır. Bilmediğiniz bir durumu en kısa ve en rahatça ele alma durumu soru sormaktır. Belki de sizin bir konuyu anlamanız için sorunsuz yol soru sormaktan geçer. Verimli soru sormak olayları bağlamanızı ve yeni fikirler ortaya çıkarmanızı sağlar.

Güdümlü kültür nedir?

Mounier (ölm. 1950), bu deyimi, bireyin yaratıcılığına hayat hakkı tanımayan rejimlerin, özellikle komünist ve faşist sistemlerin kültür, sanat, hukuk, düşünce ve eğitim anlayışlarını ifade için kullanmıştır. ...

Şablon ne demek?

Şablon, bir şeyi çoğaltmak veya gerektiğinde pratik ve hızlıca yapabilmek amacıyla hazırlanan örnek ya da model. Üzerinde harfler, şekiller ya da simgeler bulunan, genellikle mühendislik ve mimarlık hizmetlerinde, standart yazı yazmak, çeşitli şekiller çizmekte kullanılan metal ya da plastik cetvel.