Diş teli nasıl takılır acıtır mı?

İçindekiler:

  1. Diş teli nasıl takılır acıtır mı?
  2. Diş teli takmak ne kadar sürer?
  3. Diş teli için ölçü alınır mı?
  4. Diş telleri nereye takılır?
  5. Diş teli çok acıtır mı?
  6. Yerinden çıkan diş teli nasıl takılır?
  7. Tel tedavisi kaç gün sürer?

Diş teli nasıl takılır acıtır mı?

Diş Teli Takılırken Acır mı? Diş teli takılması işlemi tamamen ağrısız acısız bir işlemdir. Kliniğimize gelen hastalar diş teli takılmadan önce genelde tedirgin gelirler, işlem sonrasında ise bu kadar kolay beklemediklerini ve şaşırdıklarını söylerler.

Diş teli takmak ne kadar sürer?

Tellerinin takılması 1-2 saat sürebilir. Dişlerinize takılacak tele bağlı olarak 1-2 randevuda diş teli uygulanabilir. Diş teli takılırken bazen ağızda bir baskı hissedilebilir fakat genel olarak diş teli takımı can yakıcı bir işlem değildir.

Diş teli için ölçü alınır mı?

Yukarıda diş teli nasıl takılır sorusuna verilen cevap, direk yapıştırma yöntemini anlatmakta olup, diğer bir yöntem indirek yapıştırma metodudur. Bu teknikte hastadan ölçü alınır ve hastanın diş dizisinin alçı modeli elde edilir.

Diş telleri nereye takılır?

Diş tellerinin kolaylıkla takılabilmesi için dudakları hafifçe yana çeken ekartör adlı aparat ağıza yerleştirilir. Bu aparat sayesinde arka dişler de diş hekimi tarafından rahatlıkla görülebilir. Aynı zamanda tükürüğü izole eden aparatların da kullanılması gerekebilir. Braket adı verilen aparatlar dişlere yapıştırılır.

Diş teli çok acıtır mı?

Diş telinin dişlere uygulanması sırasında hastada kesinlikle bir acı hissi söz konusu olmaz. Ancak diş teli uygulanan hastalarda en azından bir 10 günlük periyotta diş tellerine alışma süreci bulunur. Bu süreçte dişlerin hareketliliği söz konusu olacağından dişler üzerinde hafif şiddetli baskı oluşması da çok doğaldır.

Yerinden çıkan diş teli nasıl takılır?

Telin yerinden çıkması Esnekliği fazla, ince teller kullanılırken bazen tel yiyeceklerin temasıyla esner ve tüpün yuvasından çıkar. Teli yerine oturtabiliyorsanız, yerine takın. Ya da alkolle temizlenmiş veya kullanılmamış bir tırnak makasıyla/küçük bir dikiş makasıyla teli batmayacak şekilde kısaltın.

Tel tedavisi kaç gün sürer?

Diş teli tedavi süresi her hastanın ortodontik problemine göre değişiklik gösterir. Diş teli tedavisi genellikle 8 ay ile 30 ay arasında değişen bir periyodda devam edebilir. Bir hastanın diş teli takma süresi ortalama 18–24 ay kadardır.