Sevgi kavramları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sevgi kavramları nelerdir?
  2. Türk Dil Kurumu sevgi nedir?
  3. Sevgi kavramının anlamı nedir kısaca?
  4. Türk Dil Kurumu saygı nedir?
  5. Sevgi ne anlam ifade eder?
  6. Sevgi nasıl kelimedir?
  7. Jile Türkçe ne demek?
  8. Sevgi kelimesi nereden gelir?

Sevgi kavramları nelerdir?

Özetlersek, sevgiyi bir yaşantı, somut bir yaşamsal süreç olarak değil de, soyut bir kavram olarak gören bu tanımlamalara göre sevgi, bir kişiye ya da bir şeye karşı duyulan ilgi, bağlılık, içtenlikli yakınlık duygusu, derin sevecenlik; o kişinin ya da şeyin iyiliğini isteme, ona içten bağlanmadır.

Türk Dil Kurumu sevgi nedir?

Sevgi kelimesi TDK'ye göre; insanı bir şeye veya bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu olarak tanımlanmış. ... Sevgi kurtaracak bizi, sevgiye, sevene, sevgiliye inanmak, koşulsuz kabul etmek kurtaracak.

Sevgi kavramının anlamı nedir kısaca?

Sevgi bir duygu çeşididir. Kısaca ilgi göstermeye yönelten duygu anlamına gelir. ... Kardeş sevgisi gibi, şefkat; yemek sevgisi gibi, zevk; spor sevgisi gibi, tercih; ya da etkilenme, eğilim, düşkünlük, meyil, hayranlık, tutkunluk, bağlılık, dostluk, ilgi vs. anlamları vardır.

Türk Dil Kurumu saygı nedir?

Saygı, terim olarak genellikle kişiler arası ilişkilerde kullanılır. Buna göre Türk Dil Kurumunun saygı sözcüğüne verdiği tanımlar şöyledir: Değeri, üstünlüğü, yaşlılığı, yararlılığı, kutsallığı dolayısıyla bir kimseye, bir şeye karşı dikkatli, özenli, ölçülü davranmaya sebep olan sevgi duygusu, hürmet, ihtiram.

Sevgi ne anlam ifade eder?

Sevgi bir duygu çeşididir. Kısaca ilgi göstermeye yönelten duygu anlamına gelir. Birçok anlamı içinde barındırır. Kardeş sevgisi gibi, şefkat; yemek sevgisi gibi, zevk; spor sevgisi gibi, tercih; ya da etkilenme, eğilim, düşkünlük, meyil, hayranlık, tutkunluk, bağlılık, dostluk, ilgi vs. anlamları vardır.

Sevgi nasıl kelimedir?

i. (< sev-gi < sev-gü) İnsanı karşılık beklemeden yakın ilgi, dostluk, şefkat, bağlılık göstermeye yönelten ve fedâkârlıkları göze aldıracak kadar güçlü olabilen duygu, sevme duygusu, muhabbet: Aşk ile sevgi ebed-bünyâd ola / Ger sûret gam-nâk ola ger şâd ola (Âşık Paşa'dan).

Jile Türkçe ne demek?

Jile (Fransızca: gilet İspanyolca: gileco ya da jaleco Türkçe: yelek ) arkası ve önü tek parça olan, kolu ve yakası omayan bir yelek türü. Kumaştan veya yünden yapılabilir. Genellikle içine gömlek veya bluz giyilerek kullanılmaktadır.

Sevgi kelimesi nereden gelir?

Farsça kām كام "sevgi, arzu, zevk" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Avesta (Zend) dilinde kāma- "sevmek" fiili ile eş kökenlidir.