Doğum sonrası aylıksız izin ne zaman başlar?

İçindekiler:

  1. Doğum sonrası aylıksız izin ne zaman başlar?
  2. Sözleşmeli öğretmen doğum izni hizmet süresinden sayılır mı?
  3. Doğum nedeniyle ücretsiz izin hizmetten sayılıyor mu?
  4. Doğum sonrası aylıksız izin parça parça kullanılabilir mi?
  5. Aylıksız izinde terfi yapılır mı?
  6. Memur doğum izin hizmet süresinden sayılır mı?
  7. Heyet Raporu hizmet süresinden sayılır mı?
  8. Ücretsiz izin emeklilikten sayılır mi?
  9. Ücretsiz izin dönemi kıdem Tazminatinda dikkate alinir mi?
  10. Doğum sonrası ücretsiz izin kaç parça parça kullanılabilir mi?
  11. Ücretsiz izin bozulur mu?
  12. Aday memur ücretsiz izin kullanabilir mi?
  13. Ücretsiz izinde derece kademe ilerlemesi olur mu?
  14. Memur doğum iznine ne zaman ayrılır?
  15. Işçinin raporlu olduğu süre çalışma süresinden sayılır mı?
  16. Ücretsiz izinde SGK yatırılır mı?

Doğum sonrası aylıksız izin ne zaman başlar?

B) Doğum yapan memura, 104 üncü madde uyarınca verilen doğum sonrası analık izni süresinin veya aynı maddenin (F) fıkrası uyarınca verilen izin süresinin bitiminden; eşi doğum yapan memura ise, doğum tarihinden itibaren istekleri üzerine yirmidört aya kadar aylıksız izin verilir." hükmü yer almaktadır.

Sözleşmeli öğretmen doğum izni hizmet süresinden sayılır mı?

Sözleşmeli Öğretmen İzin Hakları (Sözleşmeli Öğretmen İzinleri) Nelerdir? Kadın sözleşmeli personele doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. ... Bu durumda, sözleşmeli personelin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Doğum nedeniyle ücretsiz izin hizmetten sayılıyor mu?

- Devlet memurunun doğum sebebiyle kullandığı aylıksız izin süresinin 657 sayılı Kanunun 68/B maddesi kapsamında dikkate alınamayacağı, mütalaa edilmektedir.

Doğum sonrası aylıksız izin parça parça kullanılabilir mi?

c) Eşlerin her ikisinin de memur olması halinde, doğum sebebiyle verilen aylıksız iznin, süreleri içerisinde her iki eşe aynı dönemde veya birbirini takip edecek şekilde kullandırılması mümkündür. ç) Doğum sebebiyle verilen aylıksız iznin, yirmidört aylık sürenin aşılmaması kaydıyla, kısım kısım kullanılması mümkündür.

Aylıksız izinde terfi yapılır mı?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin Ortak Hükümler Bölümünün (C) fıkrasının 8 inci bendinde ise; “108 inci maddenin (B) fıkrası uyarınca kullanılan aylıksız izin süreleri, her yıl için bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir.” hükmü yer ...

Memur doğum izin hizmet süresinden sayılır mı?

c) Memura beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğuna dair verilen tabip raporu, Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli veya sözleşmesiz bir sağlık hizmeti sunucusundan alınabilir. ... Ancak, bu kanuni izin süreleri doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmeyecektir.

Heyet Raporu hizmet süresinden sayılır mı?

CEVAP: Durumunuzu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu genelinde değerlendirmemiz: 54 a tabi olan memurların çalıştıkları süreler hizmet olarak kabul edilir. Raporlu oldukları süreler de yine hizmet olarak kabul edilir.

Ücretsiz izin emeklilikten sayılır mi?

Emeklilik Prim Gün Sayılarına Etkisi Kısa çalışma ve/veya ücretsiz izin döneminde sigortalılar için uzun vadeli sigorta kolları primi yatırılmadığından emeklilikte esas alınan sürelerde bu desteklerden yararlanılan süreler dikkate alınmayacak.

Ücretsiz izin dönemi kıdem Tazminatinda dikkate alinir mi?

Kıdem süresine hangi izinlerin dâhil edileceğine, 4857 sayılı İş Kanunu'nun “yıllık izin bakımından çalışılmış sayılan haller” başlıklı 55. maddesi hükümlerinde yer veriliyor. “Ücretsiz izin” dediğimiz, işçinin talep edip işveren onaylarsa kullandığı izinler de bu hükümler gereği kıdem süresinden sayılmıyor.

Doğum sonrası ücretsiz izin kaç parça parça kullanılabilir mi?

Çocuğumuzun annesi olmadan yeme ve uyuma ihtiyaçları giderilemediğinden ve ayrıca bakıcı problemi yaşamamızdan dolayı 01.07.2013 tarihine kadar tekrar aylıksız izne ayrılmak istiyor. Ancak milli eğitim 24 aylık süreyi parça parça kullanamazsınız. İzne ayrılamaz.

Ücretsiz izin bozulur mu?

Devlet memurlarından 5 hizmet yılını tamamlamış olup da talebine istinaden kendisine aylıksız izin verilenler, izin süresinin bitimini izleyen gün görevlerine başlamak zorunda. Öte yandan, aylıksız izin süresi bitmeden de memur görevine dönmek isteyebilir.

Aday memur ücretsiz izin kullanabilir mi?

Soru: Aday memurlar eş durumundan dolayı başka bir kuruma naklen atanabilir mi? ... Cevap: Aday memurlar da asil memurlar gibi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108. maddesinin (B) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren yirmidört aya kadar ücretsiz izin kullanabilirler.

Ücretsiz izinde derece kademe ilerlemesi olur mu?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin Ortak Hükümler Bölümünün (C) fıkrasının 8 inci bendinde ise; “108 inci maddenin (B) fıkrası uyarınca kullanılan aylıksız izin süreleri, her yıl için bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir.” hükmü yer ...

Memur doğum iznine ne zaman ayrılır?

* Kadın memurlar hamile kalmaları durumunda doğum yaklaşırken yasaya göre doğumdan sekiz hafta önce doğum iznine çıkar. Toplam 16 hafta olan analık izninin kalanı doğum sonrası kullanılır. Eğer anne adayı çoğul gebelik bekliyorsa doğum öncesi iznine 2 hafta daha eklenir.

Işçinin raporlu olduğu süre çalışma süresinden sayılır mı?

Her iki maddede de “çalışma süresi”nin hafta tatili ve yıllık ücretli izin hesabında dikkate alınacağına ilişkin hüküm vardır. Ancak tersi bir düzenleme yoktur. Bu nedenle çalışma süresine yıllık izinli olunan, rapor kullanılan günler dahil değildir.

Ücretsiz izinde SGK yatırılır mı?

SGK Uzmanı Oğuz Aslım, ücretsiz izne çıkarılan vatandaşların SGK primleri açısından olumsuz etkileneceğini söylüyor. ... Bu durum ile karşı karşıya kalan işçiler nakdi destek alabiliyor ancak ücretsiz izinde olduğu dönemde primleri yatırılmıyor. Durum böyle olunca primler yatırılıp işçi açısından gün kazanılmaz.