Kolonoskopi yapılmadan önce neler yapılır?

İçindekiler:

  1. Kolonoskopi yapılmadan önce neler yapılır?
  2. Kolonoskopiden kaç gün önce diyete başlanır?
  3. XM nasıl içilir?
  4. Kolonoskopi diyeti kaç gün?
  5. Kolonoskopi olduktan kaç saat sonra yemek yenir?
  6. Kolonoskopi öncesi ağrı kesici alınır mı?
  7. XM Diet aç mı tok mu?

Kolonoskopi yapılmadan önce neler yapılır?

Kolonoskopiden bir gün önce: Katı yiyecekler tüketilmemelidir. Bunun yerine su, çay, meyve suyu tüketilebilir. Kolonoskopiden bir gün önce bir veya iki kez yoğurt tüketilebilir. Kolonoskopi sırasında kanla karışabilecek kırmızı sıvılardan kaçınmak önemlidir.

Kolonoskopiden kaç gün önce diyete başlanır?

Kolonoskopi işleminden 48 saat önce yumuşak gıda diyetine başlanmalıdır. Bu süreçte omlet, sebze püresi, çorba, smoothie gibi yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi önerilir.

XM nasıl içilir?

XM Diabetik 250 ml içmeden 2 saat (tercihen 4 saat) öncesinden itibaren kesinlikle katı yiyecek yenmemelidir. XM Diabetik 250 ml saat 20:00' den itibaren tamamen hastaya içirilir. Ardından bol su içilir. İlk bağırsak hareketleri ilacın uygulanmasından sonra yaklaşık 5-6 saat içinde başlar.

Kolonoskopi diyeti kaç gün?

Kolonoskopiden 5 gün önce, kolay tüketilen yiyecekler ve içecekler tüketmeye başlanmalıdır. Normal şartlar altında lifli gıdalar bağırsak sağlığı açısından çok faydalı besinlerdir. Ancak kolonoskopi öncesi lifli gıda alımı önerilmez. Bunun sebebi lifli gıdaların bağırsağın tam boşlamasını zorlaştırmasıdır.

Kolonoskopi olduktan kaç saat sonra yemek yenir?

İşleme 48-24 saat kala berrak, açık renkte meyve suyu, tanesiz komposto, çay, et ve tavuk suyu, tavuk eti, muz ve haşlanmış patates tüketilebilir. İşleme 24-8 saat kala sadece berrak, açık renkte meyve suyu, tanesiz komposto, çay, et ve tavuk suyu (tavuk eti, muz ve patates artık yenmez) tüketilebilir.

Kolonoskopi öncesi ağrı kesici alınır mı?

Kanı sulandıran ilaç (kumadin, dipiridamol, tiklopidin, vs) kullanan hastalar işlem öncesi kendi doktorları ile görüşerek kolonoskopi için bu ilaçların ayarlanmasını istemelidirler. Kolonoskopiden en az 1 hafta öncesinden aspirin ve diğer anti-inflmatuvar ilaçların (ibufen, naprosin vs ) kesilmesi gereklidir.

XM Diet aç mı tok mu?

5-X-M DİET SOLUSYON İşlemden 3 gün önce sabah kahvaltıdan sonra 2 tablet, akşam yemeğinden sonra 2 tablet X-M TABLET tok karnına bol su ile içiniz.