Kaç tane kyk yurdu var?

İçindekiler:

  1. Kaç tane kyk yurdu var?
  2. KYK yurtlarında tek kişilik oda var mı?
  3. Özel yurtlarda kimler kalabilir?
  4. Özel yurtlarda yemek ücretli mı?
  5. KYK yurt kimler başvuramaz?

Kaç tane kyk yurdu var?

KYK'nın 81 ilde,162 ilçede ve 2 de KKTC'de olmak üzere toplam 552 yurdu bulunuyor. Bu yurtlardan 277'i kız, 175'i erkek, 100'ü de karma öğrenci yurdu. Toplam kapasitesi 3 olan yurtlarda,2 kız 1 erkek öğrenci barınıyor.

KYK yurtlarında tek kişilik oda var mı?

Yurdun büyüklüğüne bağlı olmakla birlikte, KYK yurt odaları 2, 3, 4, 5, 6, 8, 12 kişiliktir. Yurt başvurusu yapılırken kaç kişilik odalarda kalacağınızla ilgili bir tercih yapılamıyor.

Özel yurtlarda kimler kalabilir?

a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak, b) Taksirli suçlar hariç herhangi bir suçtan dolayı 6 ay veya daha fazla hapis cezası almamak ve kesinleşmiş mahkumiyeti bulunmamak, c) Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmamak, şartları aranır.

Özel yurtlarda yemek ücretli mı?

Eski yurtlarda odalarda kalabalık bir şekilde kalabilirken yeni tip yurtlarda tek kişilik odalar, iki ve üç kişilik odalar yer alıyor. KYK'ya bağlı yurtların özellikleri tüm yurtlarda standarttır. ... Özel yurtlarda yemek yardımı yoktur. Tam pansiyon bir yurtta kalıyorsanız yemek dahil ücret ödersiniz.

KYK yurt kimler başvuramaz?

Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve ...