Doğum sancısı NST Kagidinda sanci nasil anlasilir?

İçindekiler:

  1. Doğum sancısı NST Kagidinda sanci nasil anlasilir?
  2. Doğum sancısı kaç dk bir gelir?
  3. Sancı nasıl başlar?
  4. Doğum sancısı nerede başlar?
  5. Doğum sancısı nasıl belli olur?

Doğum sancısı NST Kagidinda sanci nasil anlasilir?

Eğer NST cihazında @ üzeri ve 20 dakika süre içinde en az 3 düzenli sancı yaşanıyorsa, o zaman doğum sancısı olarak belirlenir ve vücut artık doğum için hazırdır demektir.

Doğum sancısı kaç dk bir gelir?

Her doğum sancısı, bir öncekine kıyasla daha şiddetli olur. Başlangıç döneminde hissedilen sancı, bel ya da sırt bölgesine vuran regl sancıları gibiyken doğum yaklaştığında hissedilen kasılmalar daha şiddetlidir ve daha uzun sürer. Sıklığı gitgide artan doğum sancıları, her 3 ila 5 dakikada bir hissedilir hâle gelir.

Sancı nasıl başlar?

Sancı, ilk olarak karın bölgesinde başlar ve sırt bölgesine doğru yayılır ya da tam tersi olarak sırtta başlayıp karın bölgesine doğru ilerlediği de görülür. Bu ağrılar genellikle kramp şeklindedir. Doğuma saatler kala yaşanan sancılar sıklaşmaya başlar.

Doğum sancısı nerede başlar?

Doğum sancılarınızın başladığından emin olmak için öncelikle ağrıların nereden başladığına dikkat etmek gerekir. Sancı, ilk olarak karın bölgesinde başlar ve sırt bölgesine doğru yayılır ya da tam tersi olarak sırtta başlayıp karın bölgesine doğru ilerlediği de görülür. Bu ağrılar genellikle kramp şeklindedir.

Doğum sancısı nasıl belli olur?

Doğum sancısı rahmin bir yumruk gibi kasılıp gevşemesiyle karakterizedir. Başlangıçta bu kasılmalar düzensizdir ve uzun aralıklarla gelir. Doğumun erken evrelerinde gerçekleşen bu kasılmalar, rahim ağzının açılarak bebeğin başının doğum kanalına girmesi için gereklidir.