İkramiye gelir vergisine tabi mi?

İçindekiler:

  1. İkramiye gelir vergisine tabi mi?
  2. Nesine com yasal mı?
  3. İkramiye stopaja tabi mi?
  4. Memur emekli ikramiyesi gelir vergisine tabi mi?
  5. Veraset ve intikal vergisini kim öder?
  6. İkramiye gider yazılır mı?
  7. İkramiye yan hak mıdır?

İkramiye gelir vergisine tabi mi?

Bu hüküm ve açıklamalar çerçevesinde, İdareniz personeline 320 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca ödenen ikramiye tutarlarının gelir vergisinden istisna olduğuna dair ilgili Kanun Hükmünde Kararname ve GVK.nunda herhangi bir hüküm yer almadığından ödenen ikramiye tutarları üzerinden gelir vergisi tevkifatı ...

Nesine com yasal mı?

2006 yılından bugüne Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın yasal elektronik bayii olarak hizmet veren D Elektronik Şans Oyunları ve Yayıncılık A.Ş. markası Nesine.com; şans oyunlarının güvenilir ve yenilikçi sitesidir. DOL bünyesinde yer alan Nesine.com aynı zamanda Milli Piyango İdaresi'nin de yasal elektronik bayisidir.

İkramiye stopaja tabi mi?

Bu düzenlemeye göre, personele verilecek prim ve ikramiye "genel" tutarının kesinleşmesi (genel tahakkuk), gider kaydedilmesi veya karşılık ayrılması (çalışanları alacaklı gösteren bir kayıt yapılmaması koşuluyla) stopaj yapılmasını gerektirmemektedir.

Memur emekli ikramiyesi gelir vergisine tabi mi?

gelir vergisinden istisna edilecektir. ... Buna göre, Bay (B)'ye 1475 sayılı Kanun kapsamında hesaplanarak ödenen ve en yüksek Devlet memuruna ödenen azami emeklilik ikramiyesinin (5.001,76x10=) 50.017,60 TL'nin altında kalan 40.000 TL kıdem tazminatının tamamı, gelir vergisinden istisna edilecektir.

Veraset ve intikal vergisini kim öder?

Veraset ve İntikal Vergisi Yasası gereğince bu vergi miras kalan taşınmaz mallar için mirasçılar tarafından ödeniyor. Vergi için beyan verilmezse ceza kesiliyor.

İkramiye gider yazılır mı?

Söz konusu temettü ikramiyelerinin bilanço günü itibarıyla ödenecek toplam tutarı kesinleştiğinden, çalışanlara o yıla ilişkin kurumlar vergisi beyannamesinin verilme süresinin sonuna kadar ödenecek temettü ikramiyeleri, ilgili olduğu yılın kazancının tespitinde gider olarak dikkate alınabilecektir.

İkramiye yan hak mıdır?

İkramiye, işçinin yaptığı iş karşılığı aldığı asıl ücrete ek olarak ödenen, işçiler arasında ayrım gözetmeksizin genellikle herkese ödenen, İş Kanunu tarafından zorunlu tutulmamış fakat iş sözleşmeleri ile zorunluluk kazanabilen bir yan hak olarak karşımıza çıkıyor.