Açık kalp ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Açık kalp ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Açık kalp ameliyatında kalp nasıl durdurulur?
  3. Bypass ameliyatından sonra kaç gün yoğun bakımda kalınır?
  4. Kalp ameliyatı olan kişi nasıl yatmalı?
  5. Ameliyatta kalp nasıl durdurulur?
  6. Açık kalp ameliyatında göğüs kafesi kesilir mi?

Açık kalp ameliyatı nasıl yapılır?

Açık kalp ameliyatlarında göğüs kemiği kesilerek açılmaktadır. Böylece kalbi ve akciğerleri destekleyici bir cihaz takılmaktadır. Bu nedenle açıl kalp ameliyatı şeklinde tanımlanan operasyon süreci günümüzde en sık koroner arter hastalıklarının tedavisinde uygulanmaktadır.

Açık kalp ameliyatında kalp nasıl durdurulur?

Açık kalp cerrahisinde hastanın kalbi tamamen durdurulur ve vücuttaki dolaşım bir kalp pompası ile sürdürülür; pompa akciğer ve kalbin görevini üstlenerek beyin ve diğer organlara kan pompalanmasını sağlar. Bu sırada damarlara da köprüleme işleme yapılır.

Bypass ameliyatından sonra kaç gün yoğun bakımda kalınır?

Ameliyat öncesi risk faktörlerine göre değişse de günümüzde açık kalp ameliyatı ile koroner bypass veya kalp kapak ameliyatı geçiren bir hasta, bir gece yoğun bakımda kalır, hastanede ortalama kalış süresi ise 5-6 gündür. Çoğu hasta taburcu olduktan 1, 5 - 2 ay sonrasında normal günlük hayatına geri döner.

Kalp ameliyatı olan kişi nasıl yatmalı?

Ameliyat sonrası hastaları ortalama ilk bir-iki hafta oturup kalkarken yardım alması önemlidir. Sağa ve sola yatmak bu dönemde göğüs kemiğinin kaynamasını engellediği için iki ay boyunca sırt üstü yatılması önem taşır. Yataktan doğrulurken, öksürürken ve yürürken göğüs korsesi kullanılarak göğüs kemiği sabitlenmelidir.

Ameliyatta kalp nasıl durdurulur?

Bu sistemin genel adı kardiyo-pulmoner bypass'tır. Vücuttaki kirli kan cihaza gelir ve burada oksijenlendirilen kan cihaz tarafından vücuda geri pompalanır. Kalp-akciğer makinesi eşliğinde yapılan bypass yönteminde, vücut 28 C 'ye soğutulur ve kalp durdurulur.

Açık kalp ameliyatında göğüs kafesi kesilir mi?

Genel anestezi altında gerçekleştirilen ameliyatta göğüsten damar alınması için kemik testeresi yardımıyla göğüs kemiği kesilir ve göğüs kafesi açılır. Genellikle sol göğüste bulunan meme atardamarı ve bacaktan toplardamar alınır. Hazırlanan damarın bir ucu tıkanan bölgenin aşağısına, koroner artere dikir.