Günümüzde prostat ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Günümüzde prostat ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Prostat kanseri ameliyat olmazsa ne olur?
  3. Prostat ameliyatı ne zaman gereklidir?
  4. Prostat kaç gram olursa ameliyat gerekir?
  5. Prostat ameliyatı hangi durumda yapılır?

Günümüzde prostat ameliyatı nasıl yapılır?

Günümüzde açık prostat ameliyatları nadiren uygulanıyor. En sık tercih edilen yöntem kapalı, yanı dış idrar kanalından girilerek yapılan prostat ameliyatlarıdır. Bu yöntemler arasında; prostatın kabuğunu bırakacak şekilde dilim dilim, kıymık kıymık kazınarak çıkarılan TUR tekniği en sık uygulanan yöntemdir.

Prostat kanseri ameliyat olmazsa ne olur?

Prostatın mekanik sıkıştırması sonucu en büyük hasarı mesane ve böbrekler görür. Tıpkı bir su hortumun ucunun tıkanması gibidir, hortumun gerisinde basınç artar, idrar geri tepmeye başlar, bunun sonucunda da mesane ve böbreklerde kalıcı hasarlar meydana gelebilir.

Prostat ameliyatı ne zaman gereklidir?

Eğer, ilaç tedavilerine rağmen işeme şikayetleriniz devam ediyorsa; ilaç tedavilerine rağmen tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarınız veya idrardan ciddi kanama şikayetleriniz oluyorsa; veya size idrar yapamadığınız için sonda takılmışsa ameliyat olma zamanınız gelmiş demektir.

Prostat kaç gram olursa ameliyat gerekir?

Bazen 40-50 gram prostat çok ciddi şikayetlere neden olur ve ameliyat gerektirirken, bazen de 150-200 gram olan prostat ciddi bir rahatsızlık vermez ve ameliyat ihtiyacı olmaz.

Prostat ameliyatı hangi durumda yapılır?

Örneğin idrarı yapamaz durumda olduğunuzda, idrar sondasının takılması, mesanede idrar kalmasında olan artış, çok fazla idrar yolu iltihabı geçirmeniz, mesaneden idrarın kanlı gelmesi, idrar torbasında oluşan taş, böbrek fonksiyonlarında oluşan etkilenmeler gibi. Bu durumlarda zorunlu cerrahi müdahale gerekecektir.