Sabah namazında kerahat vakti var mı?

İçindekiler:

  1. Sabah namazında kerahat vakti var mı?
  2. Yatsi en geç ne zamana kadar kılınır?
  3. Yatsı namazını geç kılmak sünnet mi?
  4. Yatsı namazını 12 den sonra kılmak mekruh mu?
  5. Gece 12 den sonra vitir namazı kılınır mı?
  6. Gece 12 den sonra teravih namazi kilinir mi?
  7. Yatsı namazının vakti ne zaman biter?
  8. Tan yerinin ağarması ne demek?

Sabah namazında kerahat vakti var mı?

İslam dinine göre kerahat vakitlerinde namaz kılınması ise mekruh olarak kabul ediliyor. ... Güneşin doğuşundan itibaren ışınları gözleri kamaştırır hâle gelinceye kadarki sabah vakti, kerahat zamanıdır. Bu vakit, güneşin doğuşundan sonraki takriben 45-50 dakikalık bir zamandır.

Yatsi en geç ne zamana kadar kılınır?

Yatsı namazı, vakit girdiği andan itibaren kılınmaya başlanabilir. En geç imsak vaktine kadar kılınması gerekmektedir.

Yatsı namazını geç kılmak sünnet mi?

Yatsı namazını cemaatle kılmak, geç saatte kılmaktan çok daha fazla sevaptır. Yok eğer evde kılacaksanız, geç saatte kılmak daha sevaptır, lakin uyumadan önce muhakkak kılınmalıdır.

Yatsı namazını 12 den sonra kılmak mekruh mu?

Cevap: Yatsı namazını kılarken gece yarısını geçirmek mekruhtur. Bu vakit bir mazeretle geçilmiş olursa da mekruh olmakla birlikte kılınır ve namaz kabul olur. Bununla beraber, yatsı namazı eğer cemaatle kılınamaz ise, gece yarısından önce ne kadar geciktirilirse o kadar sevaptır.

Gece 12 den sonra vitir namazı kılınır mı?

Vitir namazı, yatsı namazından sonra kılınan, Hanefîlere göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. ... Uyanabilecek olan kimsenin vitir namazını gecenin sonunda, yani imsak vaktinden bir müddet önce kılması daha faziletlidir (Müslim, Salâtü'l-müsafirîn 162; Tirmizî, Salât, 222).

Gece 12 den sonra teravih namazi kilinir mi?

Bir sebeple teravih namazını yatsıdan hemen sonra kılamayan bir Müslüman, teravih namazını gece 12'den sonra kılabilir. Teravih namazı fecr vaktine kadar kılınabilir.

Yatsı namazının vakti ne zaman biter?

Yatsı namazının vakti, akşam namazının vakti çıktıktan sonra başlar, "imsak" vaktine (tan yerinin ağarmaya başlamasına) kadar devam eder. Yatsı namazı bu süre içinde herhangi bir vakitte kılınabilir. Bununla birlikte bazı âlimler, bütün farz namazlarda olduğu gibi yatsı namazını da vaktinin ilk diliminde kılmanın Hz.

Tan yerinin ağarması ne demek?

Sabah namazının vakti, tan yerinin ağarması demek olan ikinci fecrin doğmasından başlayarak güneşin doğmasına kadar devam eder. Buna göre imsak vakti, başka bir deyişle oruç yasaklarının başlama vakti, fecr-i sâdıkın oluşması, yani tan yerinin ağarmasıdır. ... Sabah namazının vakti, güneşin doğmasına kadar devam eder.