Uyuşturucudan alınan ehliyet nasıl geri alınır?

İçindekiler:

  1. Uyuşturucudan alınan ehliyet nasıl geri alınır?
  2. Hangi sabıkası olanlar ehliyet alamaz?
  3. Ehliyet cezası varken ehliyet alınır mı?
  4. Uyuşturucu kullanan birinin ehliyet alabilir mi?
  5. Vergi borcundan dolayı ehliyete el konulur mu?
  6. E Devlet'ten Sabıka kaydı nasıl çıkar?
  7. 2021 Kimler ehliyet alamaz?
  8. Psikiyatri hastası ehliyet alabilir mi?
  9. Ehliyet neden iptal edilir?
  10. Denetimli serbestlik ehliyet alınır mı?
  11. Uyuşturucu sabıkası kaç yılda silinir?
  12. Vergi borcu ödenmeden ehliyet alınır mı?
  13. Savcılıktan sabıka kaydı nasıl alınır?
  14. Bipolar bozukluk hastaları ehliyet alabilir mi?

Uyuşturucudan alınan ehliyet nasıl geri alınır?

Ehliyet nasıl geri alınır diyorsanız sürücü belgesine el konan kişinin sürücü belgesini geri alabilmesi için; araç kullanmasında sakınca bulunmadığına dair resmi sağlık kurumlarından alınmış sağlık kurulu raporunu ibraz etmesi ve belirtilen idari para cezalarını ödenmiş olması gerekmektedir.

Hangi sabıkası olanlar ehliyet alamaz?

Uyuşturucu madde kullanımı ve ticari olarak satışını yapmaktan ceza almışsanız bu durumda ehliyet alamazsınız. Devletin siyasi, iktisadi veya askeri güvenliğini bozacak ya da çevre veya toplum sağlığını tehdit edecek nitelikte bir suçtan ceza almışsanız bu durumda ehliyet alamazsınız.

Ehliyet cezası varken ehliyet alınır mı?

Sürücü belgesini geri almasında mani olmadığı anlaşılan sürücü idari para cezasını da ödediyse belgeleri geri verilir. ... Trafik idari para cezalarının tamamının tahsil edildiğini gösteren “trafik cezası borcu yoktur” belgesi ile başvurmanız gerekir.

Uyuşturucu kullanan birinin ehliyet alabilir mi?

Maddesinde belirtilen “Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak veya bulundurmak ya da uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak” 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nun 4. ... Maddesinin ikinci ve takip eden fıkralarında belirtilen suçlarından hüküm giymiş kişiler ehliyet alamazlar.

Vergi borcundan dolayı ehliyete el konulur mu?

Yetkililer, "Türkiye genelinde, alkollü araç kullandıkları gerekçesiyle ehliyetleri geri alınan sürücüler, yasal bekleme süresinin haricinde vergi dairesinden alınacak 'borcu yoktur' yazısı ile müracaat edebilecek. Bu yazıyı getirmeyen sürücülere ehliyetleri verilmeyecek." uyarısında bulundu.

E Devlet'ten Sabıka kaydı nasıl çıkar?

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet'e giriş yapın. Ardından arama butonunun olduğu sayfaya Adalet Bakanlığı yazarak karşınıza çıkan hizmetler içerisinden “adli sicil kaydı sorgulama” hizmetini seçin. Ya da direkt olarak arama butonuna “adli sicil kaydı sorgulama” yazarak karşınıza çıkan hizmete tıklayın.

2021 Kimler ehliyet alamaz?

Ehliyet Kimlere Verilmez - 2021
  • IQ seviyesi % 80'in altında olan, zeka geriliği bulunan kişiler ehliyet alamazlar.
  • İlkokul mezunu olmayanlar ehliyet alamazlar.
  • Bunama hastalığı olanlar ve duygu durumunda bozukluk olanlar ehliyet alamazlar.
  • Denge kaybı ve işitme sorunu olanlar ehliyet alamazlar.
Daha fazla öğe...

Psikiyatri hastası ehliyet alabilir mi?

Sürücü belgesi alacakların, resmi veya özel sağlık kuruluşlarında İç Hastalıkları, Ortopedi, Göz, Kulak-Burun-Boğaz, Nöroloji ve Psikiyatri uzmanları bulunan Sağlık Kurulunca, yönetmelikte belirtilen esaslara göre "Sürücü Olur" raporu almaları gerekir (2918 sayılı trafik kanunu).

Ehliyet neden iptal edilir?

Bu kişiler aday oldukları süre içinde, kırmızı ışığı ihlal etmek, hız kurallarına uymamak, dönüş kurallarına riayet etmemek, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken araçları yavaşlatmamak ve bu geçitlerden geçmek üzere olan kişi ve öğrencilere ilk geçiş hakkını vermemek ve emniyet kemeri veya koruyucu başlığı takmamak ...

Denetimli serbestlik ehliyet alınır mı?

Hükümlü denetimli serbestlik kurumuna geldiğinde ehliyetine el koyulur ama kurum infaz süresini başlatmaz. Çünkü kişi daha hapis cezasını bitirmemiştir. Bitirmiş olsa dahi bihakkın süresi dolmamıştır. Tamamen cezanın infazında ise ehliyetin geri iade süresi daha yeni başlayacaktır.

Uyuşturucu sabıkası kaç yılda silinir?

Bazı suç kategorilerinde (uyuşturucu ve kaçakçılık gibi) Adli sicil (sabıka) ve arşiv kayıtlarının silinebilmesi için yetkili mahkemeden “Yasaklanmış (Memnu) Hakların Geri Verilmesi Kararı” alınması kararı alınması gerekmektedir. Bu şekilde arşivden silinme süresi 15 yıla indirilmiş olacaktır.

Vergi borcu ödenmeden ehliyet alınır mı?

Yetkililer, "Türkiye genelinde, alkollü araç kullandıkları gerekçesiyle ehliyetleri geri alınan sürücüler, yasal bekleme süresinin haricinde vergi dairesinden alınacak 'borcu yoktur' yazısı ile müracaat edebilecek. Bu yazıyı getirmeyen sürücülere ehliyetleri verilmeyecek." uyarısında bulundu.

Savcılıktan sabıka kaydı nasıl alınır?

Savcılıktan Adli Sicil Kaydı almak mümkündür. Adliyeden alınacak adli sicil kaydına cumhuriyet savcılığı sabıka kaydı ya da savcılık sabıka kaydı da denilmektedir. Adliyeden adli sicil kaydı alınırken savcılığa dilekçe ile müracaat edilmesi gerekmektedir.

Bipolar bozukluk hastaları ehliyet alabilir mi?

Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartlarına dair yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, zeka geriliği (IQ düzeyi 79 ve altı), bunama sorunu, duygu ve heyecanı düşünceyi bozan sürekli bir hastalığı olanlar sürücü belgesi alamayacak.