Gerekçeli karar ne zaman tebliğ edilir?

İçindekiler:

  1. Gerekçeli karar ne zaman tebliğ edilir?
  2. Gerekçeli kararın tebliği talebi zorunlu mu?
  3. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra ne olur?
  4. Kesin kararın tebliği gerekir mı?

Gerekçeli karar ne zaman tebliğ edilir?

Hazır olmayanlara ise gerekçeli karar tebliğ edilir demiştik. Gerekçeli kararın ne zaman yazacağı ceza ve hukuk mahkemelerine göre değişiklik göstermektedir. Ceza Mahkemelerinde hükmün verildiği tarihten itibaren onbeş gün içerisinde gerekçeli kararın hazırlanması gerekir.

Gerekçeli kararın tebliği talebi zorunlu mu?

Yargılama sonunda davanın esası hakkında verilen nihai karar, hükümdür. Hüküm, yargılamanın sona erdiği duruşmada verilir ve tefhim (duruşmada sözlü bildirim) olunur. ... Hükmün tefhiminden sonraki bir zamanda yazılan gerekçeli kararın, davanın taraflarına, feri ve asli müdahile tebliğ edilmesi zorunludur.

Gerekçeli karar yazıldıktan sonra ne olur?

Gerekçeli karar yazıldıktan hemen sonra taraflara tebliğ edilir. ... Greekçeli karar tebliğ edilmezse, hüküm, kesinleşmemiş olur. Gerekçeli kararın kesinleşmesi, kanun yollarına başvurulmaması veya başvurulmuşsa istinaf ve temyiz incelemesi yapan üst dereceli mahkemelerin de hükmü hukuka uygun bulması halinde mümkündür.

Kesin kararın tebliği gerekir mı?

1-) Hukuk mahkemelerinde; kararın kesinleşmesi için taraflara tebliğ edilmiş olması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflardan herhangi birisinin isteği üzerine karar taraflara tebliğ edilir ve bu tebliğ tarihinden itibaren temyiz süresi işlemeye başlamaktadır.