Ortodonti tedavisi hangi durumlarda yapılır?

İçindekiler:

  1. Ortodonti tedavisi hangi durumlarda yapılır?
  2. Ortodonti tedavisi olmazsa ne olur?
  3. Ortodonti tedavisi zor mu?
  4. Ortodonti tedavisi kimlere uygulanır?
  5. Kapanış bozukluğu tedavi edilmezse ne olur?
  6. Tel tedavisi en uzun ne kadar sürer?
  7. Diş teli yaş sınırı var mı?
  8. Kimlere diş teli takılmaz?
  9. Diş teli tedavisi kimlere uygulanmaz?

Ortodonti tedavisi hangi durumlarda yapılır?

Ortodontik tedavi dişler arasında boşluk olması, dişlerin çarpık, sıkışık durması, bazı dişlerin dışarıya doğru çıkıntı yapması gibi durumlarda gerekliliğini gösterir.

Ortodonti tedavisi olmazsa ne olur?

Ortodontik tedavi yapılmadığında mevcut ortodontik problemlerden dolayı ortaya çıkan alt ve üst çene dengesizlikleri, çiğneme problemleri, sindirim sistemi sorunları, konuşmakta zorlanma ve diş sağlığı gibi problemler daha da artacaktır. Bu nedenle ortodontik problemlerin mutlaka tedavisi gerekmektedir.

Ortodonti tedavisi zor mu?

Lingual ortodontik tedavi hem diş hekimi, hem de hasta için daha zor bir tedavidir. Lingual braketler ağzın iç tarafında çıkıntı oluşturduğu için dili rahatsız ederler ve bazen konuşmayı hafifçe bozabilirler. Mekanik dezavantajları nedeniyle genellikle dış yüzeye yapıştırılan sistemlere göre tedavi daha uzun sürer.

Ortodonti tedavisi kimlere uygulanır?

Ortodonti tedavisi, halk arasında bilinen ismi ile diş teli tedavisi, dişlerinde çarpıklık, yamukluk, eğrilik olan herkese uygulanabilir. Tedavi süreci hastalar açısından estetik kaygılarla başlasa da, diş hekimi ve ortodontist açısından dişlerin daha sağlıklı ve doğru pozisyonda olması amaçlanmaktadır.

Kapanış bozukluğu tedavi edilmezse ne olur?

Ayrıca alt ve üst çene kapanışında anahtar kilit uyumu olması gerekirken bu kapanıştaki bozukluklar çene eklem problemlerine yol açabilir. Bu durumlarda çiğneme kuvvetlerinin dağılımı doğru olamayacağından akut veya kronik travmalara ve sonrasinda çene eklem problemlerine ve hatta diş kayıplarına sebep olabilmektedir.

Tel tedavisi en uzun ne kadar sürer?

Ortalama diş teli tedavi süresi 6 aydan başlayıp, 30 ay kadar sürebilmektedir. Diş tedavilerinde bu bakımdan en uzun soluklu yöntemlerden biri diş teli tedavileridir. Fakat diş teli tedavi süreleri dişlerin durumuna, dişlerdeki çapraşıklık düzeyine veya diş teli takılacak kişinin yaşına göre farklılık göstermektedir.

Diş teli yaş sınırı var mı?

'Diş teli için yaş sınırı var mıdır? ' sorusunun kısa cevabı hayır yoktur. Günümüzde, devamlı gelişen teknoloji ile erişkin hastalara geçmişe göre oldukça konforlu ortodontik tedavi imkânı sağlamak mümkün olmaktadır. Bu, her türlü diş teli – ortodonti tedavisi her yaşta yapılır anlamına gelmemelidir.

Kimlere diş teli takılmaz?

Diş teli taktırmak isteyen herkes istediği yaşta diş teli taktırabilir. Bunun için bir üst yaş yoktur. Ancak diş teli taktırmada bir alt yaş sınırı bulunmaktadır. Özellikle 5 yaşından küçük olan bireylerde diş teli tedavisi uygun görülmemektedir.

Diş teli tedavisi kimlere uygulanmaz?

Ortodonti, diş teli tedavisi her yaşta hastaya uygulanan bir tedavi yöntemidir. Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk farketmeksizin her yaşta hastaya uygulanabilir. Dişlerinden memnun olmayan her hastada uygulanan ortodonti tedavisi %100 olumlu sonuç alınan bir tedavi yöntemidir.