Kolovezikal fistül nedir?

İçindekiler:

  1. Kolovezikal fistül nedir?
  2. Ürogenital fistül nedir?
  3. Fistül ameliyatı ağrı ne kadar sürer?
  4. Mide fistül nedir?
  5. Vajinal histerektomi ne demek?
  6. Vajina ile mesane arasında fistül nedir?
  7. Fistül ameliyatı sonrası nasıl beslenmeli?
  8. Perianal fistül kaç günde iyileşir?
  9. Fistül kimlerde görülür?
  10. Fistül hastalığı ne demek?
  11. Fistül nasıl kapanır?
  12. Rektovajinal fistül tedavi edilmezse ne olur?
  13. Hangi durumlarda histerektomi yapılır?
  14. Vesicovaginal Fistula nedir?
  15. Vajinadan idrar gibi su gelmesi neden olur?

Kolovezikal fistül nedir?

Üretrovajinal fistül: Vajina ve üretra arasında bulunur. Üretra idrarı vücuttan atan idrar yolu bölümüdür. Kolovezikal fistül: Kalın bağırsak ile mesane arasındadır. Rektovajinal fistül vajina ve rektum arasında bulunur.

Ürogenital fistül nedir?

Vezikovajinal fistül (VVF) kadınlarda ürogenital sistem (idrar yolu ve kadın cinsel organları arasında) meydana gelen fistüllerinin bir alt tipidir. Vezikovajinal fistül (VVF) mesane (idrar torbası) ile vajina arasında anormal bir kanalcık gelişimi söz konusudur.

Fistül ameliyatı ağrı ne kadar sürer?

Lazerle anal fistül ameliyatında kanama ve ağrı olmadığından dolayı hasta aynı gün taburcu edilebilmekte, normal yaşantısına hızlıca dönebilmektedir. Cerrahi anal fistül ameliyatı ile bir hafta içerisinde kanama ve ağrı oluşması beklenir.

Mide fistül nedir?

Fistül Latince'de 'boru' anlamına gelir. Bağırsaktan farklı bir organa veya cilde sızıntı olması 'bağırsak fistülü' veya 'intestinal fistül' olarak adlandırılır. Bağırsak fistülü ince bağırsak veya kalın bağırsak kökenli olabilirler.

Vajinal histerektomi ne demek?

Vajinal Histerektomi Ameliyatı Nasıl Yapılır ? Rahim sarkması olan bir hastada yeterince çocuk sahibi ise veya menapozal dönemde ise vajinal yoldan spinal anestezi veya genel anestezi ile Vajinal Histerektomi denilen ameliyat seçeneği ile rahim vajinal yoldan alınır.

Vajina ile mesane arasında fistül nedir?

Bu anormal şekilde gelişmiş olan kanalcık ya da kanala “ fistül “ denilmektedir (Resim-1). İdrar torbası ve vajina arasında meydana gelen bu fistül nedeniyle mesanedeki idrar vajinaya kaçmakta ve vajinadan da dışarı akarak istek dışı ve devamlı idrar kaçağına neden olmaktadır (Resim-2).

Fistül ameliyatı sonrası nasıl beslenmeli?

3- Her öğünde 300-500 gr yeşil veya kuru sebze lifli gıdalar, 300-500 gr meyve; 2 litreye yakın su veya hoşaf tüketin. Çorbalar başta olmak üzere bütün yemekleriniz posalı, yani sebzeli veya kepekli, yani lifli olsun.

Perianal fistül kaç günde iyileşir?

Yaklaşık 4 ila 6 hafta arasında devam edebilen bu süreç eğer işlem seton yöntemi ile gerçekleştirilmişse 12 aya kadar çıkabilir. Sıradan cerrahi yöntemlerle tedavi edilen perianal fistül hastalığı, iyileşme süresindeki uzunluk nedeniyle kişiye sıkıntı vermeyi sürdürebilir.

Fistül kimlerde görülür?

Vücutta makat bölgesinde normalde olmaması gereken bir kanalın oluşmasına fistül denir. Makat bölgesindeki bu kanal makata yakın barsak bölgesi ile cilt arasındadır. Fistül, erkeklerde kadınlara oranla daha sık olarak görülmektedir.

Fistül hastalığı ne demek?

Cilt ve bağırsak arasında normalde olmaması gereken bir bağlantının (kanalın) oluşmasına fistül denir. Makat içindeki bağırsak bölümü (birincil ağız) ile deri arasında (ikincil ağız) normal dışı bir bağlantının oluşmasına ise makat fistülü veya tıbbi deyimi ile perianal fistül denir.

Fistül nasıl kapanır?

Fistül tüneline dışarıdan bir katater sokarak iç deliğe ulaşmak bunu yakarak kapatmak, sonra bütün tüneli lazer ile yakarak kapatmak ve nihayetinde dış deliği yakarak kapatmak mümkündür.

Rektovajinal fistül tedavi edilmezse ne olur?

Rektovajinal fistül tedavi edilmezse Hijyen sorunları Tekrarlayan vajinal veya idrar yolu enfeksiyonları Vajinanız, perineum veya anüsünüzün cildinde tahriş veya iltihaplanma.

Hangi durumlarda histerektomi yapılır?

Histerektomi en sık olarak rahimden köken alan ve iyi huylu tümörler grubunda yer alan myom nedeni ile yapılmaktadır. Tıbbi literatürde miyom, uterin fibroid, myoma, uterin myom, fibroid, leiomyoma veya myoma uteri gibi isimlerle anılmaktadır.

Vesicovaginal Fistula nedir?

Vezikovajinal fistül (VVF), mesane ve vajen arasında yer almaması gereken bir kanal, açıklık olup aralıklı ya da sürekli idrar kaçırma ile karekterize klinik bir durumdur. 1923 yapılan bir kazıda, M.Ö. 2050 yılına ait mumyalanan bir kadında şu ana kadar bilinen en eski VVF gösterilmiştir.

Vajinadan idrar gibi su gelmesi neden olur?

Vajinal akıntı genellikle eğer endişelenecek bir şey değildir. Bununla birlikte, bir enfeksiyonu belirtebilecek belli tipte akıntılar vardır. Anormal akıntı sarı veya yeşil kıvamda kötü kokulu olabilir. Maya veya bakteriyel bir enfeksiyon genellikle anormal akıntıya neden olur.