İstanbul Cunda Nasıl Gidilir?

İçindekiler:

  1. İstanbul Cunda Nasıl Gidilir?
  2. Ayvalık merkezden cundaya nasıl gidilir?
  3. Cunda adası hangi ile bağlı?
  4. Cunda adası hangi ülkeye ait?

İstanbul Cunda Nasıl Gidilir?

Eğer İstanbul'dan gelecekseniz ve deniz yolunu kullanmak istiyorsanız, İDO feribotları ile Bandırma'ya gelip oradan Ayvalık ve Cunda'ya ulaşabilirsiniz. Eğer kendi aracınızla gelecekseniz Ayvalık'a ulaştıktan sonra, yaklaşık 8 kilometre daha gidip boğaz köprüsünü kullanarak Cunda'ya ulaşabilirsiniz.

Ayvalık merkezden cundaya nasıl gidilir?

Ayvalık merkezden her 30 dakikada bir hareket eden Ayvalık Belediyesi'ne ait otobüsler, sabah 06.30 ile gece 01.00'a kadar Cunda ile Ayvalık arasında karşılıklı seferler düzenliyor. Aynı şekilde 07.00-01.00 saatleri arasında taksi dolmuş ve taksi seçenekleriyle de Ayvalık'tan Cunda Adası'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Cunda adası hangi ile bağlı?

Ege'nin kuzeyinde bulunan Cunda Adası, Ayvalık'a bağlı ve oldukça yakın bir ada. Cunda Adası'na inşa edilen köprü sayesinde adaya deniz yoluyla beraber kara yolundan da ulaşılabiliyor. Cunda, Ayvalık'a 8 kilometre, Sarımsaklı'ya 13 kilometre, Altınova'ya ise 21 kilometre mesafede bulunuyor.

Cunda adası hangi ülkeye ait?

Cunda adası konumu gereği Türkiye ülkesinin Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı bir adadır. Ayvalık koyunda ise Ayvalık adaları içinde irili ufaklı tam 22 ada yer almaktadır. Cunda adası bu adalar içinde yerini almış ve yerleşime açık tek ada olarak bilinmektedir.