Duvarda rutubet lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Duvarda rutubet lekesi nasıl çıkar?
  2. Koltuktaki rutubet lekesi nasıl çıkar?
  3. Küflenen eve ne yapılır?
  4. Küflenmenin nedenleri nelerdir?
  5. Dolap küfü nasıl temizlenir?
  6. Duvardaki rutubeti önlemek için ne yapmalı?

Duvarda rutubet lekesi nasıl çıkar?

Duvar ya da tavanda küf oluşumunun olduğu bölgeyi kuru bir bezle nem ve küf tamamen temizlenene kadar silin ve daha sonra bu bölgeyi zımpara ile kazıyın. Zımparalama işleminin ardından çamaşır suyu döktüğünüz ıslak bir bezle duvarı silin. Çamaşır suyu duvardaki tüm küf mantarlarının ölmesini sağlayacaktır.

Koltuktaki rutubet lekesi nasıl çıkar?

Küf lekesini koltuktan temizlemek için bir litre suya sıvı sabun ekleyin. Sünger yardımıyla lekenin olduğu yere bolca sürelim. Diğer yöntem ise su-sirke karışımı veya su-amonyak karışımıdır. Bu karışımlardan birini seçip süngerle temizleyim.

Küflenen eve ne yapılır?

- 2 yemek kaşığı kabartma tozunu (ya da karbonat) 700 ml su ile karıştırın ve içine 2 yemek kaşığı da tuz ekleyin. Tüm bu karışımı spreyli bir şişenin içine alın ve 2 yemek kaşığı da oksijenli su ekleyin. Şişeyi iyice çalkalayın ve küflü bölgeye yoğun bir şekilde püskürtüp 3 ila 5 dakika beklemeye bırakın.

Küflenmenin nedenleri nelerdir?

Küfler gıda endüstrisinde önemli bir yere sahiptir çünkü düşük pH, düşük su aktivitesi ve yüksek basınç gibi şartlar altında bakteriler gelişemezken küfler gelişebilir. Nem ve ısı faktörleri nedeniyle oldukça fazla gıda maddesi üzerinde küflenme gözlemlenir.

Dolap küfü nasıl temizlenir?

Yumuşak bir fırça yardımı ile küfü temizlenen bölge yumuşak bir bezle kalıntılardan temizlenmelidir. Sonrasında sirke ile temizlik aşamasına geçilmelidir. Su ile seyreltilen sirke bir bez yardımı ile küflü bölgeye uygulanmalıdır. Dairesel hareketlerle silinen mobilyaya hassas davranmak gerekmektedir.

Duvardaki rutubeti önlemek için ne yapmalı?

Rutubet ne yazık ki duvarlarda, dolap içlerinde hatta tavanda lekeler oluşmasına da neden oluyor. İşte oluşan bu kötü görüntüden kurtulmanın yoluysa sirke de yatıyor. Karbonat gibi ev temizliğinde başvurulan en doğal ürünlerden biri olan sirkeyi alın ve suyla karıştırın.