Kpss'ye kaç psikolog giriyor?

İçindekiler:

  1. Kpss'ye kaç psikolog giriyor?
  2. Psikolog atamaları kpss hangi puan türü?
  3. Psikolog nasıl olunur kpss?
  4. Psikolog kaç kişi atandı?
  5. Psikolog nasil atanir?

Kpss'ye kaç psikolog giriyor?

Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra psikolog olarak atananların sayısı 115 olarak gerçekleşmiştir. KPSS 2017/3 merkezi atamalarında açılan 3.890 kontenjan için 3.882 kişinin ataması yapılmıştır. Bu atamada lisans mezunları içerisinde psikoloji bölümünden mezun olarak psikolog ataması yapılmamıştır.

Psikolog atamaları kpss hangi puan türü?

KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

Psikolog nasıl olunur kpss?

Psikolog olmak isteyenler üniversite eğitimini bitirmelerini ve ardından mezuniyet belgesini almaktadır. Eğitimlerin ardından İş hayatına kamu sektörü devam etmek isteyen kişiler için KPSS sınavı şartı bulunmaktadır. Alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre yapılmaktadır.

Psikolog kaç kişi atandı?

Bu atamada toplam 12000 personel alımı gerçekleşirken psikolog için ayrılan kontenjan ise 100 olarak gerçekleşti. 2020/14 atamalarında psikolog mesleğine yerleştirmede kullanılan en büyük taban puan 98,116 olarak görülürken 2020/14 en küçük psikolog atama taban puanı ise 89,833 olarak ortaya çıkmıştır.

Psikolog nasil atanir?

Klinik psikolog olabilmek için çeşitli alt dallardan birine yönelmek ve 2 sene süren yüksek lisans programını tamamlamak gerekiyor. Psikoloji bölümünü bitirmeyenler ise yüksek lisans ve doktora programını birlikte tamamlamak durumundalar. Psikoloji oldukça ağır bir eğitimi kapsar.