Besyo okuyan biri ne olabilir?

İçindekiler:

  1. Besyo okuyan biri ne olabilir?
  2. Besyo için hangi dersler gerekli?
  3. Besyo kazanmak için kaç net gerekir?
  4. Besyo Rekreasyon mezunu ne iş yapar?
  5. Besyo için TYT yeterli mi?
  6. Besyo maaşı ne kadar?
  7. 2021 2022 Besyo yetenek Sınavı Ne Zaman?
  8. Besyo Sınavları Ne Zaman 2021?

Besyo okuyan biri ne olabilir?

BESYO bölümü mezunları spor kulüplerinde, spor salonlarında ya da devlet kurumlarında çalışırlar. ... Bu bölümden mezun kişiler düşünülenin aksine sadece beden eğitimi öğretmenliği yapmazlar. Pek çok seçenekleri olan mezunlar, antrenör, spor yöneticiliği gibi işler yaparlar.

Besyo için hangi dersler gerekli?

Teorik dersler : Anatomi , Fizyoloji , Antrenman Bilgisi , Öğretim ilke ve Yöntemleri , Psikomotr Gelişim , Egzersiz ve Beslenme vb. derslerdir. Uygulamalı dersler : Futbol , Basketbol , Yüzme , Jimnastik vb. bireysel ve takım sporlarından oluşan branş dersleridir.

Besyo kazanmak için kaç net gerekir?

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları ile Spor Bilimleri Fakültelerinde yer alan bölümleri kazanmak için üniversitelerce belirlenen 2021 TYT puanını almak şarttır. BESYO için bazı üniversiteler TYT'de 150 puan, bazıları 180 puan ve bazıları da 200 üstünde puan belirlemektedir.

Besyo Rekreasyon mezunu ne iş yapar?

Rekreasyon bölümünden mezun olan öğrenciler, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Belediyeler, Spor Merkezleri, Turizm Sektörü, Üniversiteler ve Fabrikaların spor tesisleri ve spor yönetimi gibi birçok alanda çalışabilmektedirler.

Besyo için TYT yeterli mi?

TYT sınavı ile BESYO kazanmak için öncelikle ham puan olarak TYT 'den en az 150 puanı geçmeniz gerekmektedir. (Okul puanınız eklenmeden) Daha sonra üniversitelerin açıkladığı kılavuzlarda ki TYT baraj puanlarına göre üniversitelerin yine kılavuzda belirttiği tarihte yetenek sınavlarına girerek kazanabilirsiniz.

Besyo maaşı ne kadar?

Beden Eğitimi Öğretmenleri atanması durumunda günümüzde 4300tl gibi bir maaş almaktadırlar. Özel sektörde kolejlerde çalışan bir öğretmen özel ders hariç maaş olarak 3000 tl civarında bir maaş almaktadırlar. (Koleje ve ders saatine göre bu değişiklik gösterebilir.)

2021 2022 Besyo yetenek Sınavı Ne Zaman?

Üniversite tarafından yapılan duyuruya göre 2021 YILI BESYO ÖZEL YETENEK SINAVI 01- TARİHLERİ ARASINDA...

Besyo Sınavları Ne Zaman 2021?

2021 Besyo Spor Bilimleri Yetenek Sınavı Tarihleri Ön Kayıt 24-26 Ağustos 2021 tarihleri arasında online yapılacak olup 26 Ağustos 2021 tarihinde saat 17:00'da sistem kapanacaktır.