Direksiyon sınavı için harç yatırılıyor mu?

İçindekiler:

  1. Direksiyon sınavı için harç yatırılıyor mu?
  2. Direksiyon sınav ücretini kim öder?
  3. Direksiyon sınav parası ne kadar?
  4. Elektronik ehliyet sınavı harcı nasıl yatırılır?
  5. Ziraat Bankası sınav harcı nasıl yatırılır?
  6. Direksiyon sınavından kalanlar ders almak zorunda mı?
  7. Direksiyon sınavından kalan ders almak zorunlu mu?

Direksiyon sınavı için harç yatırılıyor mu?

Direksiyon Sınavı Sınav Harcı Ücreti : 130.00 TL İlk Direksiyon Sınavında geçerlidir. 2. 3. ve 4. Direksiyon sınavlarında bulunduğunuz ile göre 2 saatlik direksiyon eğitim ücretinin üzerine 130.00 TL eklenerek fiyat belirlenir.

Direksiyon sınav ücretini kim öder?

İlk defa direksiyon sınavına girecek bir sürücü adayının direksiyon sınavı için ödemesi gereken ücret 130 TL'dir. MEB'e ödenen bu ücret sabittir ve ilden ile değişmez. Devlet bankalarına ödeme yaparak dekontu sürücü kursuna vermeniz gerekmektedir. Tabi ki sürücü kursu sizin adınıza ödeme yapabilir.

Direksiyon sınav parası ne kadar?

Teorik Sınav Ücreti 100 TL. Sınavda başarısız olunması durumunda Sonraki Teorik Sınav ücretleri de 100 TL dir. Birinci Direksiyon Sınav Ücreti de 130 TL. dir. 2 inci ve sonraki Direksiyon Sınav Ücretleri 300 TL. dir. Sürücü kurslarının bu ücretlerden fazla ücret almaya hakları yoktur.

Elektronik ehliyet sınavı harcı nasıl yatırılır?

Milli Eğitim Bakanlığı Ödeme Servisi ile yatırma: odeme.meb.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaranızla Başvuru türü "MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSİYERLERİ E_SINAVI" seçerek banka veya kredi kartınızla yatırabilirsiniz.

Ziraat Bankası sınav harcı nasıl yatırılır?

ÖSYM ve MEB sınav ücretlerini Bankamız ATM'lerinden, İnternet Şubesi'nden veya 0850 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak ödeyebilirsiniz.

Direksiyon sınavından kalanlar ders almak zorunda mı?

Buna göre, teorik ve direksiyon eğitimi dersi sınavlarına herhangi bir nedenle girmeyenlerle teorik sınavda başarısız olanlar yeniden kursa devam etmeden ve kurs ücreti ödemeden aralıksız üç dönem daha sınavlara girebilecek.

Direksiyon sınavından kalan ders almak zorunlu mu?

Direksiyon sınavından kalan bir kursiyer tekrardan zorunlu olarak 2 saatlik bir eğitim almak zorundadır. Bu 2 saatlik eğitimin ücreti sürücü kursuna ödenmek zorundadır. Ancak daha fazla saat almak isterseniz bu durumda sürücü kursunuzla görüşerek bir anlaşmaya varabilirsiniz.