Gastrit tedavisinde hangi ilaç kullanılır?

İçindekiler:

  1. Gastrit tedavisinde hangi ilaç kullanılır?
  2. Noduler antral gastrit ne demek?
  3. Gastrite iyi gelen yiyecekler nelerdir?
  4. Eroziv gastrit ne demek?

Gastrit tedavisinde hangi ilaç kullanılır?

Gastrit tedavisinde mide asidini baskılayıcı antiasitler, proton pompa inhibitörleri, H2 reseptör blokerleri gibi ilaçlar kullanılır. Helicobacter pylori ve diğer bakterilerden kaynaklanan durumlarda antibiyotik tedavisi başlanır.

Noduler antral gastrit ne demek?

Antrum adı verilen yani mide çıkışından hemen önceki yerde görülen gastrit çeşidine antral gastrit denilmektedir. Bu gastrit çeşidi, akut ya da kronik şekilde ortaya çıkabilir. Bunun belirtileri ise buna göre şekil almaktadır.

Gastrite iyi gelen yiyecekler nelerdir?

Meyve olarak ilk olarak elma, üzüm, armut ve şeftali gibi sulu meyvelerin tüketilmesi önerilir. Yemekler çok sıcak ve soğuk tüketilmemeli; yavaş yenmelidir. Bu süreçte alkol, acı biber, baharatlar, çeşniler, turşu, koyu çay ve kahve tüketiminden kaçınılması gerekir.

Eroziv gastrit ne demek?

Akut gastritte kullanılan bazı tanımlamaları kısaca açıklayalım. Akut eroziv gastrit: Erozyon mide mukozasının değişik sebeplerle yüzeyel hasarına bağlı ortaya çıkan durumdur. Toprak erozyonuna benzetilebilir. Erozyomlar ne kadar yayagın ise hastanın yakınmaları o oranda fazladır.