Savcının görevi nedir?

İçindekiler:

  1. Savcının görevi nedir?
  2. Savcı olmak için lisede hangi bölümü seçmek gerekir?
  3. Savci olmak icin hangi bolum okumalı?
  4. Hakim ve savcı olmak için hangi liseye gitmek gerekir?
  5. Hukuk kazanmak için kaç net gerekir 2020?

Savcının görevi nedir?

Savcı Ne Demek? Savcı, suç haberini alması ya da suçun oluştuğu anı bizzat görmesi durumunda devlet adına hareket edip araştırma ve soruşturmayı yapan kişidir. Savcılar, araştırma ve soruşturmaları sonucunda iddianame hazırlar.

Savcı olmak için lisede hangi bölümü seçmek gerekir?

Savcı olmak için Hukuk Fakültesi mezunu olmak gerekir. Hukuk Fakülteleri üniversite sınavlarında eşit ağırlık (EA) puan türü ile öğrenci almaktadır. Bu sebeple bu puan türüne yönelik çalışmak gerekir. Eşit ağırlık puan türünde yoğunlaşmak için herhangi bir liseye gidebilirsin.

Savci olmak icin hangi bolum okumalı?

Cumhuriyet savcısı olabilmek için 4 yıllık Hukuk Fakültesi eğitimini başarı ile tamamlamanız şart! Eğer Danıştay savcısı olmak istiyorsanız 4 yıllık Hukuk Fakültesinin yanı sıra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden de mezun olabilirsiniz.

Hakim ve savcı olmak için hangi liseye gitmek gerekir?

Hakim olmak için gittiğiniz lisenin bir önemi yoktur. Hakim olmak için Üniversitenin Hukuk bölümünü bitirmeniz gerekmektedir. Bu yüzden hukuk fakültesini kazanabilecek puan türünde yeterli puanı almanız ve üniversiteyi bitirmeniz gerekmektedir.

Hukuk kazanmak için kaç net gerekir 2020?

2020 YKS EA 335 Ham Puan Almak İçin : 58 net TYT ve 51 net AYT veya 63 net TYT ve 49 net AYT yeterli olacaktır. Bu netler ile Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi hukuk fakültesi kazanılabilecektir. 2020 YKS EA 340 Puan Almak İçin : 60 net TYT ve 52 net AYT veya 69 net TYT ve 50 net AYT yeterli olacaktır.