Korkmamak için hangi sure okunur?

İçindekiler:

  1. Korkmamak için hangi sure okunur?
  2. Iç sıkıntısı için hangi esma okunur?
  3. Sıkıntıda hangi tesbihler çekilir?
  4. Sinirlenince hangi zikir çekilir?
  5. Sıkıntı anında hangi zikir çekilir?

Korkmamak için hangi sure okunur?

Bismillâhi mâ şâallah lâ yasrifüssűe illallah. Bismillâhi mâ şâallah mâ kâne min ni'metin fe minallah. Bu dua, her an okunabilir.

Iç sıkıntısı için hangi esma okunur?

Lâilâhe illâllâhü'l-azîmü'l-halîmü, Lâilâhe illallâhu rabbü'l arşi'l-azîm. Lâilâhe illâllâhü rabbü's-semâvâti verabbü'l-'ardı verabbü'l-'arşi'l-kerîm. *“Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere “La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim” derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.”

Sıkıntıda hangi tesbihler çekilir?

Üzüntülü anlarda okunabilir bir diğer dua ise şu şekildedir: “Lâ ilâhe illallâhül'azîm-ül-halîm lâ ilâhe illallâhü Rabbül-Arş-il'azîm lâ ilâhe illallahü Rabbüs-semâvâti ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerîm.”

Sinirlenince hangi zikir çekilir?

Öfke anında okunması tavsiye edilen dualardan birisi de Allahümmagfir li-zenbî ve ezhib gayza kalbî ve ecirnî mineşşeytân zikridir. Duanın anlamı ise: Ya Rabbi, günahımı affeyle. Beni kalbimdeki öfkeden ve şeytanın vesvesesinden kurtar demektir.

Sıkıntı anında hangi zikir çekilir?

*"Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir."