Kolajen sıkılaştırır mı?

İçindekiler:

  1. Kolajen sıkılaştırır mı?
  2. Burundaki gözenekler nasıl küçülür?
  3. Ciltteki gözenekler neden oluşur?
  4. Sirke ile gözenekleri sıkılaştırır mı?

Kolajen sıkılaştırır mı?

En bilinen faydası cildi sıkılaştırıp, kırışıklıkları olabildiği kadar azaltmasıdır. Cilt yapısını ve kasları bir arada tutar. Kolajenin üretimi artarsa yaşlanma belirtileri ortadan kalkar ve cilt daha pürüzsüz görünür.

Burundaki gözenekler nasıl küçülür?

Gözeneklerin genişlediği bölge üzerine bir pamuk yardımıyla süt serumu uygulayın. Pamuğu yüzünüzde narin hareketlerle gezdirin. 20 dakika kadar beklettikten sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın. Bu yöntemi düzenli olarak uyguladığınızda kısa zamanda gözeneklerden kurtulduğunuzu fark edeceksiniz.

Ciltteki gözenekler neden oluşur?

Her bir kıl kökünün dibinde bulunan gözenekler cildin hava almasını sağlayarak, nemini ve parlaklığını koruyan yuvalardır. Kıl foliküllerinin hacmi cilt üzerinde mikro büyüklükte yuvalar yani çukurlar oluşturur. Deri altındaki yağ tabakasına uzanan kıl boyunca kalınlığına bağlı olarak gözenek yuvası açılır.

Sirke ile gözenekleri sıkılaştırır mı?

Elma sirkesinin cilde pek çok faydası bulunurken bu faydalardan birisi de gözenekleri sıkılaştırmasıdır. Çünkü elma sirkesi, doğal bir sıkılaştırıcı ve cilt toniği olarak iş görmektedir. Elma sirkesi sayesinde cilt sıkılaşır, gözenekler küçülür ve cilt pH dengesini geri kazandırır.