Ineğin çenesi neden şişer?

İçindekiler:

  1. Ineğin çenesi neden şişer?
  2. Boynumda şişlik var neden olur?
  3. Domuz Başı hastalığı neden olur?
  4. Boyundaki şişlik kendiliğinden geçer mi?

Ineğin çenesi neden şişer?

Yumru Çene (Aktinomikoz - Jumpy Jow) Aktinomikoz gram (+) bakterilerin oluşturduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Sığır ve domuzlar başta olmak üzere koyun, at ve insanların kronik (sürekli) seyirli bir hastalığıdır. Bu hastalık 'Yumrulu Çene' olarak da adlandırılır.

Boynumda şişlik var neden olur?

Boyunda karşınıza çıkan şişlik enfeksiyona bağlı olarak büyümüş bir lenf bezesine, doğumsal kaynaklı kistik bir kitleye ve bu kitlenin aniden büyümesine, baş boyun bölgesinde yerleşmiş kötü huylu tümörlerin buradaki lenf bezelerine yayılmasına, lenf bezlerini tutan iyi veya kötü huylu hastalıklara bağlı olarak olabilir ...

Domuz Başı hastalığı neden olur?

Etken Actinomyces bovis sindirim sisteminde yaşayan normal bakterilerdendir. Diş değiştirme dönemlerinde veya dişetinde, yanakta oluşan çiziklerle dokulara girerek hastalık yapıcı hale gelir. Actinomyces bovis daha çok kemik dokusunu sever. Alt ve üst çenede sorun yaratır.

Boyundaki şişlik kendiliğinden geçer mi?

Hiç tedavi edilmese bile kendiliğinden geçebilen masum bir hastalıktır. Boyun derisi altındaki zararsız yağ kistleri de boyunda şişlik sebebi olabilir.