Kek Kaliptan ne zaman Cikmali?

İçindekiler:

  1. Kek Kaliptan ne zaman Cikmali?
  2. Seramik kek kalıbı yağlanır mı?
  3. Kek buzdolabında saklanır mı?
  4. Kek piştikten sonra üstü kapatılır mı?
  5. Seramik kek kalıbında kek kaç derecede pişer?
  6. Seramik kek kalıbında kek güzel olur mu?
  7. Kek buzdolabında kaç gün dayanır?
  8. Pişmiş kek buzdolabında saklanır mı?
  9. Kek pişince fırından ne zaman çıkarılır?
  10. Kek keserken neden parçalanır?

Kek Kaliptan ne zaman Cikmali?

Soğumaya bıraktığınız kek kalıbını 10 dakika sonra kenarlarına hafif bıçak sokarak hava almasını sağlamalısınız. Fakat burada çok dikkatli olun. Bıçakla kek kalıbının içine hava girmesini sağladığınız zaman artık her şey hazırdır. Keki ters çevirip kalıptan kolayca çıktığını görebilirsiniz.

Seramik kek kalıbı yağlanır mı?

Ayrıca diğer kapları yağlarken az yağlamak pişireceğiniz ürünün yapışmasına çok yağlamak ise pişirdiğiniz pasta,kek ya da böreklerin lezzetinin bozulmasına sebep olabiliyor.Bu nedenle seramik kalıplar yağlanmaması açısından hem kolaylık sağlıyor hem de yiyeceklerin lezzetlerini koruyor.

Kek buzdolabında saklanır mı?

Bunun için ise hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetine konularak buzlukta saklanması gerekir. Aksi halde kek buz tutabilir ya da kek çözüldüğünde dahi hafiften buz kokusu gelecektir.

Kek piştikten sonra üstü kapatılır mı?

Kek fırına konulunca ilk 20-25 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Kekin üzeri fazla kızarmaya başlarsa hemen folyo örtün. Kek fırının alt gözünde pişirmeye başlanmalıdır. Daha sonra pişmesine göre üste alınabilir.

Seramik kek kalıbında kek kaç derecede pişer?

Ancak en ideal kek pişirme derecesi 180 derecedir. Fakat 150-160 derecede pişmesi gereken kek tarifleri olduğu gibi, 190-200 derecede pişmesi gereken tarifler de vardır. Aynı zamanda kekin güzel pişmesi, içini tam çekmesi için fırının üst tarafında değil, orta tarafında pişirilmelidir.

Seramik kek kalıbında kek güzel olur mu?

Seramik kek kalıpları Ancak oldukça uzun ömürlü ve kolay temizlenebiliyor. Söz konusu seramik bir kek kalıbı olduğunda tadına doyum olmaz lezzette ve dokuda kekler elde etmeniz oldukça kolay. Seramik kek kalıpları kolay temizlenebiliyor ve kekleri güzelleştiriyor diğer yandan kırılma ihtimalleri bir hayli yüksek.

Kek buzdolabında kaç gün dayanır?

Kekleri 1-2 gün oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Fakat daha uzun süre muhafaza etmek isterseniz, kek dilimlerini tek tek streçleyip buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.

Pişmiş kek buzdolabında saklanır mı?

Pişmiş kek ve pasta çeşitlerini derin dondurucu içerisinde uzun süre gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz. İçindeki malzemelerin önemi olmakla birlikte klasik tarifle yapılmış bir keki dondurucuda 3 ay kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.

Kek pişince fırından ne zaman çıkarılır?

Kek pişince hemen fırından çıkarmamalı, fırın kapağı açılarak biraz bekletilmelidir. Fırından çıkarınca kalıbı ters çevirip üzerine ıslak bez konularak 5-10 dakika bekletilirse kek kalıptan kolay çıkar.

Kek keserken neden parçalanır?

Kekin dağılma sebeplerinden biriside un miktarıdır. Eğer unu az katıyorsanız kek hamurunuz cıvık olacak buda dağılmasına neden olabilir. İdeal olan un miktarı ise 3 su bardağı Un'dur. Kekin dağılmaması için kek hamurunuzun boza kıvamında olmasına dikkat ediniz.