Istanbulkart ücretsiz kimler alabilir?

İçindekiler:

  1. Istanbulkart ücretsiz kimler alabilir?
  2. Engelliler için elektrik indirimi var mı?
  3. Otobüs kartları her yerde geçerli mi?
  4. Engelli Refakatçi kartı kimlere verilir?
  5. İstanbulkart kaç yaşında alınır?

Istanbulkart ücretsiz kimler alabilir?

Ücretsiz İstanbulkart nedir ve kimlere verilir? Ücretsiz Kart, toplu ulaşımda uygulanan ücretsiz tarifeyi kullanmaya hak kazanmış kişilere verilmektedir. Ön yüzünde kişi bilgileri ile fotoğrafının yer aldığı kişisel kart tipidir.

Engelliler için elektrik indirimi var mı?

2022 Sayılı kanuna göre maaş alan engelliler,18 yaş altı engelli yakını maaşı alanlar,65 yaş maaşı alanlara devletimizin sağladığı elektrik indiriminden yararlanabilmeleri için faturalarını mutlaka PTT şubelerinden ödemeleri gerekmektedir dedi.

Otobüs kartları her yerde geçerli mi?

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 'Türkiye Kart' isimli yeni bir kart çıkaracaklarını belirterek, 'PTT'den alınacak bu kartla tüm illerde toplu taşımaya binilebilecek. Müzeler, parklar, para transferleri için tek kart yeterli olacak' dedi.

Engelli Refakatçi kartı kimlere verilir?

Sağlık Kurulu raporuyla %40 ve üzerinde engelli olduğunu belgeleyen Türk vatandaşları ile % 50 ve üzeri ağır engelli olduğunu belgeleyenlerin kendileri ile birlikte birden fazla olmamak üzere beraber seyahat edecekleri refakatçileri belediyeye bağlı şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanır.

İstanbulkart kaç yaşında alınır?

Öğrenci Kartı, Öğretmen Kart, Mavi Kart (Aylık Abonman), 60 Yaş Kartı, 65 Yaş Kartı ve Sarı Basın Kart Başvuru için hak sahibi olduğu İstanbulkart türü için talepte bulunabilirsiniz.