Orkide çiçek açması için ne yapmam lazım?

İçindekiler:

  1. Orkide çiçek açması için ne yapmam lazım?
  2. Orkide çiçeği ne zaman çiçek açar?
  3. Orkidenin keiki vermesi için ne yapmalı?
  4. Orkide Ne kadar sıklıkla çiçek açar?
  5. Çiçekleri dökülen Orkide tekrar açar mı?

Orkide çiçek açması için ne yapmam lazım?

Orkidenin bulunduğu ortamda nem oranı @'ın altına inmemeli ve nem oranı p'i geçmemelidir. Orkideniz soğukta kalırsa çiçek açmayacaktır, geceleri 10 derecenin altında sıcaklığa maruz kalmamalı gündüz ise 26 dereceyi geçmemesinde fayda vardır. Işık görmeyen orkideniz hiç bir zaman çiçek açmayacaktır!

Orkide çiçeği ne zaman çiçek açar?

Phalaenopsis orkidelerinin, 2 ile 6 ay arası süren çiçek açma süreleri vardır. Phalaenopsis orkideleri olgunlaştıkları zaman yılda 2 ya da 3 kez çiçek açabilirler. Bu orkide türü ağırlıklı olarak ilkbahar veya sonbaharda çiçek açmaktadır.

Orkidenin keiki vermesi için ne yapmalı?

Keiki macunu kullanarak da yapay olarak orkidenin keiki vermesi teşvik edilebilir. Keiki macunu büyüme hormonu içerir ve direkt olarak bitkinin çiçek sapındaki gözlere sürülür. Keiki yeterince büyüdüğünde anne bitkiden ayrılabilir ve böylece orkide çoğaltma yapılabilir.

Orkide Ne kadar sıklıkla çiçek açar?

Tohumdan ekilen orkidelerin çiçek vermesi bazen 5 yıla kadar sürebilir. Fakat orkidenizi çiçek açmış bir şekilde aldı iseniz dökülme evresinden sonra tekrar çiçek vermesi çok olasıdır.

Çiçekleri dökülen Orkide tekrar açar mı?

Orkide nasıl çiçek açtırılır konusunda çoğumuz bilgi sahibi değil. Hatta pek çok kişi çiçekleri dökülür dökülmez canım bitkiyi çöpe atıyorlar. Bu sebeple birçoğunuzun bildiği bilgiyi tekrarlamak isteriz; orkideler bakımları doğru yapılır ise tekrar çiçek açabilirler.