Kulak Burun Boğaz Polikliniği nedir?

İçindekiler:

  1. Kulak Burun Boğaz Polikliniği nedir?
  2. Kulak burun boğaz hastalıkları neye bakar?
  3. Kulak Burun Boğaz Doktoru ne iş yapar?
  4. Kulak Burun Boğaz baş ağrısına bakar mı?
  5. KBB muayenesinde nelere bakılır?
  6. Kulak burun boğaz hastalıkları belirtileri nelerdir?
  7. KBB boğaza nasıl bakar?
  8. Kulak Burun Boğaz Doktoru ne kadar maaş alıyor?
  9. KBB hangi ameliyatları yapar?
  10. Kulak burun boğaza neden gidilir?
  11. KBB burun muayenesi nasıl yapılır?
  12. Vokal kord muayenesi nasıl yapılır?
  13. Gırtlak nasıl görüntülenir?
  14. Boğaza neyle bakılır?
  15. Cildiye doktoru ne kadar maaş alır?
  16. KBB uzmanlığı kaç yıl?
  17. KBB doktoru ameliyat yapar mı?
  18. Kulak burun boğaz Doktoru ne kadar maaş alıyor?

Kulak Burun Boğaz Polikliniği nedir?

Kulak Burun Boğaz Bölümü (otorinolaringoloji) (KBB), tüm yaş gruplarında dış kulak, orta kulak, kulak zarı, burun, boğaz, ses teller, yemek borusunun (yutak) üst bölümü ve yüz sinirleriyle ilgili hastalıkların ve iç kulakla beyin arasında yer alan patolojilerin tanı ve tedavisiyle ilgilenen tıp alanıdır.

Kulak burun boğaz hastalıkları neye bakar?

KBB bölümü hangi hastalıklara bakar? Kulak burun boğaz doktoru kulak ile ilgili rahatsızlıkların hem tıbbi hem cerrahi tedavi yöntemleri konusunda eğitimlidir. Bunlar duyma sorunları, kulak enfeksiyonu, denge sorunları, yüz veya kafa siniri ile ilgili bozukluklar, dış kulak ve iç kulak ile ilgili sorunları kapsar.

Kulak Burun Boğaz Doktoru ne iş yapar?

Kulak, burun, nazal geçiş, sinüsler, gırtlak, ağız boşluğu, üst yutak ile yüz ve boyunda yer alan yapıların (boyun kitleleri, tiroid, tükürük bezleri gibi) hastalıklarının tedavisi Kulak Burun Boğaz bölümünün kapsamındadır. Kulak: Bir Kulak Burun Boğaz uzmanının benzersiz ilgi alanı kulaklardır.

Kulak Burun Boğaz baş ağrısına bakar mı?

Baş ve boyun: Kulak burun boğaz uzmanları, enfeksiyöz hastalıklar, travma, deformiteler ve kanserler dahil olmak üzere yüz, baş ve boynu etkileyen hastalıkları ve rahatsızlıkları da tedavi edebilirler.

KBB muayenesinde nelere bakılır?

Kulak-burun-boğaz muayenesi Kulak Burun Boğaz muayenesi poliklinik içindeki muayene odalarında yer alan muayene koltuklarında, hasta oturur pozisyonda iken yapılır. Hastanın şikayeti ne olursa olsun hastanın her iki kulağı, burunu, boğazı, genizi, gırtlağı ve boyunu mutlaka muayene edilir.

Kulak burun boğaz hastalıkları belirtileri nelerdir?

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları
  • İşitme kayıpları
  • Kulak enfeksiyonları
  • Denge bozuklukları ve baş dönmesi.
  • Çınlama.
  • Çınlama.
  • Burun allerjileri.
  • Koku alma bozuklukları
  • Koku alma bozuklukları
Daha fazla öğe...

KBB boğaza nasıl bakar?

Muayene hastanın dili dışarıya doğru çekilmek suretiyle ağız içine sokulan bir endoskop yardımı ile yapılır. Öğürme refleksi fazla olan hastalarda gırtlağın görülebilmesi için hastaların boğazını uyuşturmak için bir ilaç sıkılır. Bu ilacın tadı acı olup yutulmasında bir sakınca yoktur.

Kulak Burun Boğaz Doktoru ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKORTALAMA
KBB (Kulak Burun Boğaz) Uzmanı9.00016.710

KBB hangi ameliyatları yapar?

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Bölümü'nde; tanı ve ilaçlı tedavi süreçlerinin yanı sıra endoskopik ameliyatlar, burun estetiği, kulak zarı tamiri, işitme kayıpları ve kulak iltihaplarına yönelik ameliyatlar başta olmak üzere pek çok cerrahi operasyon da yapılmaktadır.

Kulak burun boğaza neden gidilir?

Kulak burun boğaz biriminin ana tedavi alanlarından birisi de boğaz hastalıkları olarak dikkat çekmektedir. Horlama, uyku apnesi, reflü, ses tellerinde oluşan polipler ve nodüller, çene ve boğaz ağrısı, boğaz kuruluğu, yanma hissi ve yemek borusu hastalıkları konusunda kulak burun boğaz birimine başvurulmalıdır.

KBB burun muayenesi nasıl yapılır?

Endoskop yardımı ile burun muayenesi Bu muayene öncesi hastanın ağrı duymaması için burunun bir veya iki tarafına anestetik ilaç emdirilmiş pamuk tamponlar yerleştirilip 2-3 dakika beklenir. Daha sonra endoskopun burun pasajları içinde ilerletilmesi vasıtası ile burun içi muayenesi gerçekleştirilir.

Vokal kord muayenesi nasıl yapılır?

Dilinizin bir gazlı bez ile hafifçe dışarı çekilmesinden sonra dilinizin gerisine kamerayla bağlantılı olan endoskop yerleştirilecektir. Bu şekilde muayene birçok hasta tarafından hiçbir zorlukla karşılaşılmadan yapılabilmektedir. Muayene sırasında ağrı veya rahatsızlık gözlenmemektedir.

Gırtlak nasıl görüntülenir?

Ağızdan endoskop ile bakılarak gırtlak yapılarınız, ses telleriniz detaylı bir şekilde incelenmektedir. Endoskop dilinizin gerisine yerleştirilmekle birlikte içerdiği açılı aynalar sayesinde ses tellerinizin yapısı ve titreşimleri rahatlıkla gözlemlenebilmektedir. Endoskop stroboskopik ışık kaynağına bağlanabilir.

Boğaza neyle bakılır?

Geniz ve gırtlak muayenesi standart kulak burun boğaz muayenesi ile gerçekleştirilir ancak bazı durumlarda doktor daha detaylı gözlem ihtiyacı talep edebilir. Böyle durumlarda da kıvrılabilen yani fleksil endoskoplar yardımı ile endoskopik geniz ve gırtlak muayenesi gerçekleştirilir.

Cildiye doktoru ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKORTALAMA
Dermatoloji Uzmanı10.05015.640

KBB uzmanlığı kaç yıl?

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanlık eğitimi süresinin 5 yıl olması hakkında... (Karar no : 651) 1219 sayılı Kanunun EK-1 sayılı çizelgesinde 4 (dört) yıl olarak belirlenmiş olan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanlık eğitim süresi 5 (beş) yıla çıkarılmıştır.

KBB doktoru ameliyat yapar mı?

KBB, estetik ameliyat yapamaz.

Kulak burun boğaz Doktoru ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKORTALAMA
KBB (Kulak Burun Boğaz) Uzmanı9.00016.710