Kaynakça nasıl hazırlanır APA?

İçindekiler:

  1. Kaynakça nasıl hazırlanır APA?
  2. Ödev metni nasıl yazılır?
  3. APA formatı kaynakça nedir?
  4. Slaytta kaynak nasıl yazılır?
  5. Ödev yaparken isim nereye yazılır?
  6. Vize ödevler hangi yazı tipiyle yazılır?
  7. Yönetmelik nasıl kaynak gösterilir?

Kaynakça nasıl hazırlanır APA?

Kaynakça”da sırasıyla yazarın soyadı, ilk adının (bazen ilk iki adının) baş harfleri, (parantez içinde) yayının yılı, yapıtın adı, yayın bilgileri, noktalarla ayrılarak yazılır. Kitap adları başlığın ilk harfinden sonra (özel adlar dışında) bütünüyle küçük ve eğik harflerle yazılır.

Ödev metni nasıl yazılır?

Metin, Times New Roman ya da Arial ile 12 punto olarak yazılmalıdır. İlk sayfanın sol üst köşesinde yazarın adı ve soyadı, ödevin teslim edileceği öğretim üyesinin kısa unvanı ve soyadı, dersin kodu ve teslim edildiği günün tarihi alt alta tek aralıklı olarak yazılmalıdır.

APA formatı kaynakça nedir?

Apa Formatı Nedir? APA formatı akademik çalışmalarda sıklıkla kullanılan kaynak gösterme biçimlerinden birisidir. Bu nedenle APA formatı birçok bilim insanı tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. APAAmerican Psychological Association (Amerikan Psikoloji Birliği)” kelimelerinin baş harflerinden gelmektedir.

Slaytta kaynak nasıl yazılır?

Kaynakçada; yazar, yayın tarihi, kaynağın adı, derginin ya da eserin adı yer alır. Bu bilgilerden sonra elektronik kaynağın tipi (çevrimiçi, CD-ROM), cilt sayısı ve gerekli sayfa ya da varsa paragraf numarası yazılır. Eğer kaynağa internetten ulaşılabiliyorsa, adres ve erişim tarihi belirtilir.

Ödev yaparken isim nereye yazılır?

İlk sayfanın sol üst köşesinde yazarın adı ve soyadı, ödevin teslim edileceği öğretim üyesinin kısa unvanı ve soyadı, dersin kodu ve teslim edildiği günün tarihi alt alta tek aralıklı olarak yazılmalıdır.

Vize ödevler hangi yazı tipiyle yazılır?

Metin hizalaması, yasla (İki yana yasla) olarak seçilmelidir. Metin içindeki yazı tipi, ödevin tümünde değişmemek koşulu ile Times New Roman 12 punto yazı karakteri kullanılmalıdır. Metin dik ve normal harflerle (italik yazıların kullanıldığı terimler hariç) yazılır. Başlıklarda koyu yazım kullanılmalıdır.

Yönetmelik nasıl kaynak gösterilir?

Resmi Gazete'de yayınlanan yasa ve yönetmelikler, T.C. Resmi Gazete, yayınlandığı tarih (gün, ay ve yıl olarak) ve sayısı belirtilerek yazılmalıdır.