Karaciğer hemanjiomu nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Karaciğer hemanjiomu nasıl tedavi edilir?
  2. Karaciğerde damar yumağı ne demek?
  3. Karaciğer hemanjiom ameliyatı ne kadar sürer?
  4. Damar yumağı ne demek?
  5. Hemanjiom ameliyatı kim yapar?
  6. Kavernom nedir neden olur?
  7. Hemanjiom büyür mü?

Karaciğer hemanjiomu nasıl tedavi edilir?

Karaciğer hemanjiomu nasıl tedavi edilir?
  1. Ameliyat. ...
  2. Hemanjiom da dahil olmak üzere karaciğerin bir kısmını çıkarmak için cerrahi. ...
  3. Hemanjiyoma kan akışını durdurma prosedürleri (işlemleri). ...
  4. Karaciğer nakli cerrahisi. ...
  5. Radyasyon tedavisi.

Karaciğerde damar yumağı ne demek?

Karaciğerde görülen, kanserli olmayan (iyi huylu) kitledir. Kavernöz karaciğer hemanjiomu olarakta adlandırılır. Bir karaciğer hemanjiomu, kan damarlarının adeta bir yumak haline gelmesiyle oluşur. Karaciğer hemanjiomu, çoğu insanda, belirti ve bulgu vermediği gibi, tedavisi de gerekmez.

Karaciğer hemanjiom ameliyatı ne kadar sürer?

Karaciğer ameliyatları zor ve mükemmel bir ekip çalışmasını gerektirir. Özellikle normal bir karaciğer ameliyatı 4-5 saat sürer. Bu teknikle 40-60 dakika sürüyor.

Damar yumağı ne demek?

Beyinde olması gereken kılcal damarlarını yerine anormal damar kanallarının oluşmasıyla meydana gelen damar yumağı denilen AVM hastalığı normal dokunun beslenmesini bozar. Sara, ilerleyici felç, konuşma ve görme bozukluğuna neden olabilen AVM hastalığı aynı zamanda beyin kanamasına neden olabilir.

Hemanjiom ameliyatı kim yapar?

Hemanjiom tedavi seçenekleri değerlendirilirken ameliyatsız uygulamalar konusunda yetkin ve tecrübeli uzmanının görüşü alınmadan ameliyata karar verilmemelidir. Çünkü ameliyatı genellikle plastik cerrahi uzmanları yapar ancak damar cerrahları tedavi konusunda daha birikimlidir.

Kavernom nedir neden olur?

Kavernom anormal kan damarı kümelenmesidir. Arteriyovenöz malformasyon'dan sonra en sık görülen damar yumağıdır. Omurga gibi vücudun diğer bölümlerinde de oluşabilmesine rağmen genellikle beyinde veya omurilikte meydana gelir.

Hemanjiom büyür mü?

Bu büyüme “damar geliştirici” faktör olarak bilinen ve vücuttan salgılanan bir maddenin etkisi ile meydana gelir. Ancak “her hemanjiom büyür” gibi bir kural bulunmamaktadır. Bazı hemanjiomlar hayat boyu aynı boyutta kalabilirken kimi hemanjiomlar da zamanla küçülerek kaybolabilirler.