Evdeki halıda namaz kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Evdeki halıda namaz kılınır mı?
  2. Hangi yerde namaz kılınmaz?
  3. Namaz kılınacak yerin temiz olması nedir?
  4. Kirli odada namaz kılınır mı?
  5. Evde namaz kılınır mı?
  6. Hangi 7 yerde namaz kılınmaz?
  7. Yol geçen yerde namaz kılınır mı?
  8. Necaset olan odada namaz kılınır mı?
  9. Karanlık odada namaz kılınır mı?
  10. Kedi beslemek günah mı?
  11. Erkeklerin evde namaz kılması caiz mi?
  12. Odada hayvan varken namaz kılınır mı?

Evdeki halıda namaz kılınır mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiler ve hadisler şöyle; ... Eğer söz konusu resimler halıda veya sergide yer alıyorsa çok belirgin olmamaları halinde bu halı ve sergiler üzerinde namaz kılınabilir.

Hangi yerde namaz kılınmaz?

10- Çöplükle, mezbahada, kabristanda, yollarda, hamamda, develerin çöküp yattığı yerlerde ve Kabe'nin damında namaz kılınmaz.

Namaz kılınacak yerin temiz olması nedir?

Necasetten Taharet görünen pislikleri temizlemek anlamına gelir . Yani necasetten taharet kişinin dış elbisesini, namaz kılacağı yeri, namaz kılacağı ortamı vb. yerleri temizlemek demektir. Kısacası necasetten taharet "Kıyafetin ve namaz kılınacak yerin temiz olması." demektir.

Kirli odada namaz kılınır mı?

Karanlık veya yarı karanlık bir yerde namaz kılmak, ancak şu şekilde mahzurlu olur: Namaz kılınacak veya secde edilecek mahallin temiz olup olmadığı hususunda şüphe ediliyor veya pis olduğuna dâir bir ihtimal varsa, namazın farzlarından olan necasetten taharet yerine gelmediği yahut temizliği hususunda şüphe edildiği ...

Evde namaz kılınır mı?

Ev içerisinde cemaat yapılarak namaz kılınabilir. Aile bireyleri toplanarak cemaat halinde namaz kılabilir.

Hangi 7 yerde namaz kılınmaz?

Dr. M. Cevat Akşit Hoca efendi. '' Kabe'nin üstünde,Kabristan'da,Çöplük, gübrelik, pisliklerin arasında,Hayvan kesilen yerde,Hamamda,Develerin yatıp kalktığı yerde, hayvan damında,Herkesin ...

Yol geçen yerde namaz kılınır mı?

Seferi hallerinde geçerli olan gidilecek yerde ne kadar kalınacağı belli değil ise bu durumda gitme esnasında normal namaz kılmaya devam edilmek gerekmektedir. Yol mesafesi belli olduğunda ancak o zaman Seferi olarak namaz kılmak mümkün olmaktadır.

Necaset olan odada namaz kılınır mı?

akıcı necasetlerde, açık el ayasındaki suyun yüzü genişliği kadar olan bir yüzeydir. ŞAFİİ MEZHEBİNE GÖRE, necasetin zerresi dahi namaz kılmaya engeldir, temizlenmesi yani yıkanması farzdır. Fakat istincadan sonra kalan necaset affedilmiştir. MALİKİ MEZHEBİNE GÖRE, necaset namaza mani değildir.

Karanlık odada namaz kılınır mı?

Karanlıkta namaz kılmak, ibadete konsantre olmak bakımından daha makbuldür. Ancak karanlıkta namaz kılmanın sakıncalı olduğu durumlar bulunabilir. ... Bugün sergili camilerde ve evlerde karanlıkta namaz kılmanın hiçbir sakıncası yoktur, tam tersine bence karanlıkta namaz daha huzurlu ve makbul olur.

Kedi beslemek günah mı?

Evde kedi beslemenin günah olduğu anlayışı tamamen yanlıştır. Kedi dinimizde beslenmesi caiz görülen bir hayvandır. ... Kediler pis değildir, gezdiği yerlerde namaz kılınır. Kedi necis değildir.

Erkeklerin evde namaz kılması caiz mi?

Hanefi ekolüne göre erkeğin, namazda örtmesi gereken yerler, göbekle diz kapağı arasıdır. Burayı kapatacak giysisi olduğu halde kapatmadan kılmak caiz değildir. Ancak bazı ekollere göre erkeğin avreti, edep yeridir. ... Erkeğin, bakılması haram olan yerleri, mezheplere göre değişiklik gösterir.

Odada hayvan varken namaz kılınır mı?

Ancak canlı varlıklara ait insan ve hayvan resimleri böyle mahzursuz değildirler. Çünkü canlıya ait insan ve hayvan resimleri, namaz kılan kimsenin elbisesinde ve kıblesinde görünür halde bulunursa, namaz sahih olsa da mekruh olur.