Zerdeçal kireçlenmeye iyi gelir mi?

İçindekiler:

  1. Zerdeçal kireçlenmeye iyi gelir mi?
  2. Kireçlenme tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?
  3. Kireçlenme için ne yapılır?
  4. Boyun kireçlenmesine ne yapmak lazım?
  5. Kalçada kireçlenmeye ne iyi gelir?

Zerdeçal kireçlenmeye iyi gelir mi?

Geleneksel Çin tıbbı ve Hint kökenli Ayurveda, kireçlenme tedavisinde zerdeçal kullanmış. 2012 yılında Amerika'da yapılan bir araştırma zerdeçalın romatizmal eklem iltihabını tedavide ilaçlardan daha etkili olduğunu tespit etmiş.

Kireçlenme tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?

Ağrı kesiciler, kireçlenmenin oluşturduğu iltihaplı yıpranma bulgularını ortadan kaldıran anti-enflamatuvar(anti-romatizmal)ilaçlar en sık tercih edilen ilaçlardır. Adale gevşeticiler, vitamin ve mineral destekleri, kıkırdak onarımını uyararak kireçlenme önleyici ilaçlar yine tavsiye edilen diğer ilaçlardır.

Kireçlenme için ne yapılır?

İltihabı azaltan ve kireçlenmeye iyi gelen gıdalar arasında turp, hardal, sarımsak, soğan, tere, maydanoz, kereviz, limon ve kuşburnu çayını sayabiliriz. Okaliptüs Yağı: Egzama tedavisinde kullanılan tannik asit bakımından zengin olan okaliptüs yağı kireçlenme ağrısına iyi gelir.

Boyun kireçlenmesine ne yapmak lazım?

Boyun egzersizleri ile hareketleri mümkün olduğunca normale getirmeye çalışılır. Hareket derecesi giderek artırmaya çalışmak gerekir. Ağrı kesici ve antienflamatuar ilaçlar bu aşamada yararlıdır. Gerekli görülürse fizik tedavi uygulanır.

Kalçada kireçlenmeye ne iyi gelir?

Su içi egzersizler ve kaplıca tedavisi de kalça kireçlenmesi tedavisinde etkili tedavi yöntemlerindendir. Kalça eklemi içerisine yapılan ozon, hyaluronik asit, trombositten zengin plazma ve kortizon enjeksiyonları uygun durumlarda kullanılabilir. Hastalığın ilerlediği durumlarda cerrahi tedavi yöntemlerine başvurulur.