Aidat Odemeyene ne yapilir?

İçindekiler:

  1. Aidat Odemeyene ne yapilir?
  2. Apartman aidat ödenmezse ne olur?
  3. Toki aidat ödenmezse ne olur?
  4. Aidata faiz uygulanır mı?
  5. Aidat kiradan düşülür mü?
  6. Aidat borcu kime aittir?
  7. Apartman aidatı ödemek zorunlu mu?
  8. Sitede kimler aidat vermez?
  9. Apartman aidatı en fazla kaç ay ödenmezse?
  10. Apartman aidat vermek zorunlu mu?
  11. Tokide aidatlar ne kadar?
  12. Geç ödenen apartman aidatları için geçikme faizi alınır mı?
  13. Aidat gecikme faizi ne kadar?
  14. Boş daireden aidat alınır mı?

Aidat Odemeyene ne yapilir?

Bu aidatların ödenmemesi durumunda ise kat malikleri kanunu çeşitli yaptırımları da beraberinde getiriyor. Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından dava açılabiliyor ve icra takibi yapılabiliyor. Üstelik aylık yüzde 5 faiz de buna dahil.

Apartman aidat ödenmezse ne olur?

Ödenmezse ne olur? Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, yönetici veya kat malikleri aidatı ödemediğiniz için sulh hukuk mahkemesinde dava açabilir. Bununla da kalmayıp icra takibine uğrayabilirsiniz. İcra yoluyla takipte aylık yüzde 5 gecikme faizi ödemek zorunda kalırsınız.

Toki aidat ödenmezse ne olur?

Konut sahipleri ise 3 ay aidatlarını ödemedikleri takdirde haklarında yasal işlem başlatılıyor ve evleri yetkililer tarafından satışa çıkartılmaya başlanıyor. Ayrıca aidatlarını düzenli olarak ödeyen fakat karşılığında yeterli hizmeti alamayan konut sahipleri de evlerini kendi istekleriyle satışa çıkartıyor.

Aidata faiz uygulanır mı?

Peki, aidata faiz uygulanır mı? ... Gecikme tazminatı, faiz değildir. Geç ödemeden dolayı ortaya çıkan mağduriyetin karşılığı olarak tanımlanabilir. Eğer kat maliki aidatını ödememekte ısrar ederse; temerrüt faizinin yanı sıra İcra İflas Kanunu 67. M'ye göre yüzde 40 inkar tazminatı ödettirilebiliyor.

Aidat kiradan düşülür mü?

AİDAT BORCUNU ÖDEMEYEN KİRACI TAŞINMAZDAN TAHLİYE EDİLİR Ayrıca bu durum kiraya veren için de haklı bir tahliye nedenidir. Kiracının yan gider sorumluğu kanunumuzda sınırlı olarak düzenlenmiştir. Kiracı, apartmandaki bütün giderlerden sorumlu tutulamaz.

Aidat borcu kime aittir?

apartman aidatı kime aittir Haberi Apartman aidatlarının ödenmesi her kat malikinin uyması gereken bir yükümlülük. Nitekim ilgili kanuna göre, apartman kat sakinleri kapıcı, bahçıvan, güvenlik gibi ortak giderleri ve ortak kullanım alanlarının bakım, onarım gibi giderlerini ödemek zorunda.

Apartman aidatı ödemek zorunlu mu?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre evsahibi de kiracı da olsanız, dairenize hiç uğramasanız da düzenli aidat ödemek zorundasınız. Çünkü bu KMK ile getirilen bir yükümlülük. Bu yükümlülük kanunun 20. maddesinden kaynaklanıyor.

Sitede kimler aidat vermez?

Yasalarımız bir çok ödeme yükümlülüğünde istisnalar getirmiş olsa da aidat konusunda böyle bir ayrımcılık yoktur. Dolayısıyla kat malikleri veya kiracıların hepsi aidat ödemek zorundadır.

Apartman aidatı en fazla kaç ay ödenmezse?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda herhangi bir süre belirtilmediğinden tamamen diğer kat maliklerinin veya yöneticinin vicdanına kalmıştır bu konu. Yani 1 ay ödenmese dahi söz konusu aidat borcu icra takibine konu edilebilir.

Apartman aidat vermek zorunlu mu?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre evsahibi de kiracı da olsanız, dairenize hiç uğramasanız da düzenli aidat ödemek zorundasınız. Çünkü bu KMK ile getirilen bir yükümlülük. Bu yükümlülük kanunun 20. maddesinden kaynaklanıyor.

Tokide aidatlar ne kadar?

Dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi yapılması amacıyla inşa edilen bu konutlarda, bugün 1 Türk Lirası aidat toplanmaktadır.

Geç ödenen apartman aidatları için geçikme faizi alınır mı?

Aylarca ödenmeyen aidatlara önce aylık yüzde 5 gecikme tazminatı uygulanır. Aidatı ödemesi gereken yükümlü yine de ödeme yapmazsa yönetim dava açabilir, haciz uygulatabilir. Bu durumda da hem ödenmeyen aidatlara hem de gecikme tazminatlarına bir de yasal faiz işletilir. Şu anda geçerli olan yasal faiz ise yüzde 9'dur.

Aidat gecikme faizi ne kadar?

2-5711 sayılı Yasa ile değişik 634 sayılı Kat Mülkiyeti Yasası'nın 20. maddesine göre gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık %5 gecikme tazminatı ödemekle yükümlüdür.

Boş daireden aidat alınır mı?

Boş daireye aidat verilir mi? Apartman aidatları; apartmanın kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi gibi giderleri için tüm kat maliklerinden eşit olarak toplanıyor. ... Yukarıda yer alan Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan "aidat" hükümlerine göre, boş daireler için de aidat ödemesinin yapılması gerekiyor.