Kekin kabarık olması için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Kekin kabarık olması için ne yapmalı?
  2. Kakaolu puf kek nasıl yapılır?
  3. Kek neden parçalanır?
  4. Kek pişerken neden çöker?
  5. Kekin dağılmaması için ne yapmalı?
  6. Kekin çatlamaması için ne yapmalı?
  7. Kabaran kek piştikten sonra neden söner?
  8. Kabaran kek pişince neden söner?

Kekin kabarık olması için ne yapmalı?

Bir kekin yumuşacık ve kabarık olmasını sağlayan en önemli unsuru şeker ve yumurta. Yumurta beyazı ve şekerin, yumurta sarısı ve şekerin ayrı ayrı ve iyi bir biçimde çırpılması sonucunda kekiniz doğal olarak kabarır.

Kakaolu puf kek nasıl yapılır?

Yumurta ve toz şeker köpük köpük olana kadar çırpılır, ardından süt ve sıvı yağ koyulur. Sonra un ,vanilin, kabartma tozu, konulup güzelce karıştırılır. Kek kalıbı yağlanıp şeker serpilir ,karışım ikiye bölünür . Yarısına kakao eklenir ,önce sade karışım kalıba dökülür.

Kek neden parçalanır?

Kekin dağılma sebeplerinden biriside un miktarıdır. Eğer unu az katıyorsanız kek hamurunuz cıvık olacak buda dağılmasına neden olabilir. İdeal olan un miktarı ise 3 su bardağı Un'dur. Kekin dağılmaması için kek hamurunuzun boza kıvamında olmasına dikkat ediniz.

Kek pişerken neden çöker?

Fırında kocaman kabaran kekiniz sönebiliyor. Bu nedenle un miktarına böyle keklerde çok özen gösterin ve unu mutlaka birkaç kez eleyerek ilave edin. ... Gereğinden fazla koyduğunuz kabartma tozları ya da farklı kabartıcı maddeler kekinizin birden bire kabarıp, fırından aldığınız gibi de sönmesine neden olabilir.

Kekin dağılmaması için ne yapmalı?

Kekin dağılmaması için kek hamurunuzun boza kıvamında olmasına dikkat ediniz. kek dağılmasının sebeplerinden önemlisi yazılan tarif miktarlarına uyulmamasıdır. 4 adet yumurta, 1,5 su bardağı şeker (klasik su bardağı olacak) fazla tatlı olmasın istiyorsanız 1 de koyabilirsiniz.

Kekin çatlamaması için ne yapmalı?

Eğer kekinizin bir tarafı çatlıyor, diğer tarafı çatlamıyorsa fırınınız eşit şekilde ısıtmıyor demektir. Keki fırına koyduktan 20-25 dk. sonra kekinizi çevirmelisiniz. Tepside pişen keklerde kek hamuru daha geniş alana yayılmış ve daha ince olduğu için kek kalıbında pişen kekler gibi çatlamaz.

Kabaran kek piştikten sonra neden söner?

Özellikle sıvıların çok soğuk kullanılması kekin sönmesine neden olabilir. ... Kek pişerken sık sık kapağını açmayın ve ısı değişikliği nedeniyle kekinizi söndürmeyin. Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir.

Kabaran kek pişince neden söner?

Keklerinize gereğinden fazla kabartma tozu koymayın. Gereğinden fazla koyduğunuz kabartma tozları ya da farklı kabartıcı maddeler kekinizin birden bire kabarıp, fırından aldığınız gibi de sönmesine neden olabilir.