Reyting Share ne demek?

İçindekiler:

  1. Reyting Share ne demek?
  2. AB ve ABC nedir?
  3. Dizi reytinglerinde AB ne demek?
  4. Reyting sonuçlarında Share ne demek?
  5. TV Share ne demek?
  6. Share izlenme payı nedir?

Reyting Share ne demek?

Raporlarda geçen “reyting” (toplam izleme oranı) ifadesi herhangi bir zaman dilimine düşen ortalama izleyici oranını, “share” (izlenme payı) ifadesi de bir kanalın veya programın herhangi bir zaman diliminde o sırada açık olan televizyonlardan izlenme oranını gösterir.

AB ve ABC nedir?

Eğitim düzeyi yüksek olan insanlar A/B dediğimiz grubu oluşturuyor. C ve D/E grubu ise daha alt geliri temsil eden insanlar. Total ise bütün bu grupların toplamı demek. REYTING (TOPLAM İZLEME ORANI) % : Belirli bir zaman diliminin dakikası başına düşen ortalama izleyici oranı.

Dizi reytinglerinde AB ne demek?

AB gelir-eğitim seviyesi yüksek olan grup olduğu için.

Reyting sonuçlarında Share ne demek?

rating), tüm televizyonların belli bir programı izleme yüzdesidir, pay oranı (İng. share) ise kullanılmakta olan televizyonlar arasında kaç tanesinin bell bir programı izleme yüzdesidir. İzleme oranları örneklemeye dayalı olduğu için, seyredilen bir programın pay oranın 0 olması mümkündür.

TV Share ne demek?

SHARE (İZLENME PAYI) % : Bir kanalın ve programın belirli bir zaman diliminde toplam televizyon izlemeden aldığı pay.

Share izlenme payı nedir?

share) ise kullanılmakta olan televizyonlar arasında kaç tanesinin bell bir programı izleme yüzdesidir. İzleme oranları örneklemeye dayalı olduğu için, seyredilen bir programın pay oranın 0 olması mümkündür.