Galata Kulesi Metro ile nasil gidilir?

İçindekiler:

  1. Galata Kulesi Metro ile nasil gidilir?
  2. Üsküdardan Galata Kulesi nasıl gidilir?
  3. Galata Kulesi ücreti ne kadar?
  4. Galata Kulesi'ne hangi otobüsler gider?
  5. Eminönü'nden Galata Kulesine nasil gidilir?
  6. Galata Kulesi ücretli mi?
  7. Galata Kulesi öğrencilere ücretsiz mi?
  8. Karaköye hangi otobüs gider?
  9. Galata Kulesi tam olarak nerede?
  10. Galata Kulesi 18 yaş altı ücretsiz mi?
  11. Müzekart ile Galata Kulesi ücretsiz mi?

Galata Kulesi Metro ile nasil gidilir?

Marmaray Sirkeci durağında metrodan inmeniz gerekiyor. Sirkeci Marmaray durağından sonra Bağcılar-Kabataş tramvay hattına aktarma yapın. Kabataş yönüne binin ve Karaköy durağında inin. İndiğiniz yerden yokuşu kullanarak Galata Kulesi'ne ulaşabilirsiniz.

Üsküdardan Galata Kulesi nasıl gidilir?

Ümraniye'den Üsküdar-Ümraniye metrosuna binerek Üsküdar son durakta ininiz. Üsküdar'dan Karaköy vapuruna binerek Karaköy'de indikten sonra 5 dakikalık bir yürüyüş ile Galata Kulesi'ne ulaşabilirsiniz. Kartal, Maltepe, Pendik, Tuzla taraflarından geliyorsanız Tavşantepe-Kadıköy metrosuna binerek Kadıköy'de ininiz.

Galata Kulesi ücreti ne kadar?

Giriş Ücreti 100 TL, Durum: AÇIK Galata Kulesi, Bizans İmparatorluğu döneminde, Galata semtinin Ceneviz kolonisi olduğu on dördüncü yüzyıl ortalarında, Cenevizliler tarafından, Galata surlarının bir parçası olarak inşa edilmiştir.

Galata Kulesi'ne hangi otobüsler gider?

Karaköy, Beyoğlu konumundaki en çok ziyaret edilen yerlerden Galata Kulesi Meydanı konumuna toplu taşıma ile nasıl gidilir burada bulabilirsiniz.
  • Otobüs: 28, 28T, 30D, 46Ç, 66, 72T.
  • Tren: MARMARAY.
  • Metro: M2.
  • Minibüs / Dolmuş: DOLMUŞ: D-11, MİNİBÜS: B-34.

Eminönü'nden Galata Kulesine nasil gidilir?

Öncellikle Eminönü iskelesine gelip burada vapurla karşıya geçmeniz gerekir. Daha sonra otobüs ya da tramvay ile Karaköy'e kadar gelip oradan yürüyerek ya da Tünel'den füniküler ile yukarıya çıkabilirsiniz. Böylece kuleye ulaşmış olursunuz.

Galata Kulesi ücretli mi?

Galata Kulesi ücretleri yerli ve yabancı turistler için değişiyor. Yerli turistlerden giriş ücreti 7,5 TL alınırken yabancı turistlerden ise 15 TL alınıyor. Sabah erken saatlerde gidenler için kuleye çıkmak üzere bekleyecekleri sıra çok olmuyor.

Galata Kulesi öğrencilere ücretsiz mi?

Üniversite öğrencileri 'Müze kart akademiyi' alacak, bunu fiyatı sadece 30 lira. 30 lira ödeyen ve bu kartı alan bir üniversite öğrencisi arkadaşım Galata Kulesi'ni gelip birden fazla ziyaret edebilecek. 18 yaş ve altı vatandaşlarımıza ücretsiz, 65 yaş ve üzerinde bu müzeleri yine ücretsiz ziyaret edebiliyor.

Karaköye hangi otobüs gider?

KARAKÖY DURAĞI
  • 26 DİKİLİTAŞ - EMİNÖNÜ Hattın detayına git.
  • 26A FULYA MAHALLESİ - EMİNÖNÜ Hattın detayına git.
  • 28 TOPKAPI / EDİRNEKAPI - BEŞİKTAŞ Hattın detayına git.
  • 28T TOPKAPI - BEŞİKTAŞ Hattın detayına git.
  • 30D ORTAKÖY DEREBOYU - YENİKAPI. Hattın detayına git.
  • 70KE KURTULUŞ - EMİNÖNÜ Hattın detayına git.

Galata Kulesi tam olarak nerede?

Galata kulesi hakkında bilgi toplamak isteyenlerin ilk merak ettiği sorular Galata Kulesi nerede ve Galata Kulesi hangi semtte gibi sorulardır. Galata Kulesi İstanbul'un Beyoğlu ilçesi, Galata semtinde bulunur.

Galata Kulesi 18 yaş altı ücretsiz mi?

Üniversite öğrencileri 'Müze kart akademiyi' alacak, bunu fiyatı sadece 30 lira. 30 lira ödeyen ve bu kartı alan bir üniversite öğrencisi arkadaşım Galata Kulesi'ni gelip birden fazla ziyaret edebilecek. 18 yaş ve altı vatandaşlarımıza ücretsiz, 65 yaş ve üzerinde bu müzeleri yine ücretsiz ziyaret edebiliyor.

Müzekart ile Galata Kulesi ücretsiz mi?

Coşkun Yılmaz, uygulamanın 'Müze Kart'ı teşvik için olduğunu söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlanan Galata Kulesi'ne giriş ücreti 30 liradan 100 liraya yükseltildi. ... Normal vatandaşın kullandığı 'Müze Kart' 60 lira, bu kartı alan vatandaşımız 1 yılda birden fazla Galata Kulesi'ni ziyaret edebiliyor.