Zahid ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Zahid ne demek TDK?
  2. Zahit ne demekti?
  3. Kura kelimesinin anlamı nedir?
  4. Zahit ne demek Osmanlıca?
  5. Kura çekimi ne demek?
  6. Kaçın kurası ne demek?
  7. Mücahit mi mücahit mi?
  8. Kura Osmanlıca ne demek?

Zahid ne demek TDK?

Zahit Kelimesinin TDK Anlamı Zahit kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı dinin yasak ettiği şeylerden sakınıp buyurduklarını yerine getiren kimsedir.

Zahit ne demekti?

Zahit kimse ne demek? ZÂHİT – ZÂHİD 1. Dünyâyı terkedip dînin emirlerine çok titizlikle riâyet eden, züht ve takvâ sâhibi, dindar, müttakî (kimse): Mâbetlerde zâhitler duâ ediyor (Yâkup K.

Kura kelimesinin anlamı nedir?

KURRÂ (ﻗﺮّﺍﺀ) i. (Ar. ḳāri' “okuyan”ın çoğul şekli ḳurrā') Kur'ân-ı Kerîm'i usûlüne uygun şekilde okuyan hâfızlar [Bilhassa yedi kırâat ve on rivâyete göre okuyan usta hâfızlar için kullanılır]: Nâfiz olmaz olmasa tuğrâsı ber-ferman hîç / Mushaf-ı hüsnündeki ma'nâyı kurrâ anlamaz (Bayburtlu Zihni).

Zahit ne demek Osmanlıca?

zahid / zâhid / زاهد (Zühd. den) Tas: Borç olan ibadetlerden, aslî vazifelerden başka dünya süs ve makamlarından feragat eden kimse.

Kura çekimi ne demek?

İki veya daha çok aday arasında bir sıralama, bir ayırma yapılacağı zaman her birinde bir tek ad yazılı kâğıtları bir araya getirip karıştırdıktan sonra birini çekerek veya özel bir bilgisayar yazılımıyla adları belirleme, ad çekme: “Okulu bitirirken kurada Karaköse'yi çekince dağda taşta doya doya ata bineceği için .. ...

Kaçın kurası ne demek?

Sen kaçın kurası ne demek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Görmüş geçirmiş, kandırılması çok zor kimseler için kullanılır.

Mücahit mi mücahit mi?

Mücahit (Arapça: مجاهد), kutsal sayılan bir ülkü, özellikle de İslam adına savaşan kişi. Sözcük Arapça mücahidûn (mücahitler) sözcüğünün tekilidir ve "cihat eden" anlamına gelir. Mücahit sözcüğü önceleri ilk İslam Devleti adına savaşan Müslüman askerler için kullanılıyordu.

Kura Osmanlıca ne demek?

kura / kurâ / قراء (Tekili: Karye) Karyeler, köyler, kasabalar.