Süreli engelli raporu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Süreli engelli raporu nasıl alınır?
  2. Sürekli engelli raporunu yenilemek gerekir mi?
  3. Engelli raporu ne kadar sürede yenilenir?
  4. Süreli raporla araç alabilir mi?
  5. 2021 engelli raporu araç limiti ne kadar olacak?
  6. Engelli raporları ne zamana kadar geçerli 2021?
  7. Eski engelli raporları ne olacak?
  8. Ilaç raporları ne zamana kadar geçerli 2021?

Süreli engelli raporu nasıl alınır?

Engelli raporu alabilmek için öncelikle Sağlık Bakanlığı tarafından yetki verilmiş hastanelere başvurmak ve muayene olmak gerekiyor. Muayene uzman doktor tarafından yapılmalıdır. Daha sonra muayene sonuçları sağlık kurulunda değerlendirilmektedir ve muayene sonucuna göre rapor verilmektedir.

Sürekli engelli raporunu yenilemek gerekir mi?

Bu raporlar gerekli resmi adreslerde kullanılabilmesi için süresiz olarak verilir. Ancak raporun süreli olması durumunda rapor süresinin sonunda yenilenmesi gerekir. Aksi halde engelli birey, rapor ile kendisine verilen haklardan yararlanamaz.

Engelli raporu ne kadar sürede yenilenir?

Buna göre, süresi 'den itibaren dolan süreli engelli raporları, 'e kadar geçerli kabul edilecek. Bu süreçte raporunu yeniletmek veya ilk defa rapor çıkarmak talebiyle sağlık hizmet sunucularına başvuranların talepleri de karşılanmaya devam edilecek.

Süreli raporla araç alabilir mi?

18 yaş altında olup süreli rapor olanların raporları süresi içinde geçerlidir. Bu çocuklar adına ÖTV istisnalı araç alınabilmesi için rapor bitimine 6 ay kalıncaya dek araç alımı yapılmış olmalıdır. Raporun bitimine 6 aydan az kalanlar için araç alımı mümkün olmayacaktır.

2021 engelli raporu araç limiti ne kadar olacak?

Bu kapsamda da “Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Tebliği” dikkate alınıyor. Tebliğe göre 2021 yılında engelliler, 330.800 TL'ye kadar olan araçları ÖTV muafiyeti ile satın alabilir.

Engelli raporları ne zamana kadar geçerli 2021?

Bakan Selçuk: "Süreli Engelli Raporları 1 Eylül 2021 Tarihine Kadar Geçerli Sayılacak" Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, süreli engelli raporları olan vatandaşların evde bakım yardımı ile engelli aylıklarından faydalanma süresinin KOVID-19 tedbirleri kapsamında uzatıldığını açıkladı.

Eski engelli raporları ne olacak?

20.02.2019 tarihinden itibaren düzenlenen engelli sağlık raporlarının yeni formatta düzenlenmesi zorunlu olacak. Eski rapor formatında düzenlenen raporlar geçerli olmayacak. ... Çocuklar 18 yaşını doldursalar dahi bu raporlar yenilenmeyecek.

Ilaç raporları ne zamana kadar geçerli 2021?

02.07.2021 Kurumumuz web sayfasında 28.08.2020 tarihinde yayımlanmış olan "Kronik Hastalığı Nedeniyle Sağlık Raporu Olan Hastaların İlaç/Tıbbi Malzeme Temini Hakkında" başlıklı duyuru ile; Kronik hasta olarak kabul edilmiş hak sahiplerimizin malzeme raporları 30.09.2021 tarihine kadar uzatılmıştır.