Hırıltı evde nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Hırıltı evde nasıl geçer?
  2. 6 aylık bebekler balgamı nasıl atar?
  3. Bronşları ne açar?
  4. Bebekler balgamı nasıl atarlar?

Hırıltı evde nasıl geçer?

Herhangi bir sıcak yağ masajı, hırıltılı solunumu tedavi ederek solunum yollarındaki mukus oluşumunu ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Burun deliklerine ılık yağla masaj yapmak da nefes almayı kolaylaştırır ve anında rahatlık sağlar. Ökaliptüs yağı nefes borusunu açıp hırıltılı solunumdan hemen rahatlama sağlayabilir.

6 aylık bebekler balgamı nasıl atar?

Bebeğe ılık su ile yaptıracağınız banyo rahatlamasına yardım eder. 6 aya kadar bebeklerde günde 1 çay kaşığı kadar nane ya da kekik çayı solunum yollarını rahatlatır. 6. ay ve sonrasında yarım fincan ve biraz daha fazla çay verilebilir.

Bronşları ne açar?

Doğal antibiyotik olduğundan bal bronşlardaki intihabı azaltır. Balı limon ve zencefille karıştırarak tüketmeniz daha etkili sonuçlar verir. Aynı zamanda soğan suyu ile balı karıştırmak da bronşları açar.

Bebekler balgamı nasıl atarlar?

18 aylıktan büyük bebeklere ılık su, limon ve içerisine çok az bal karıştırarak verebilirsiniz. Bu sayede boğazları yumuşayacak ve balgamı rahatlıkla atabilecektir. Bebeğin bolca su tüketmesi balgamı rahat atmasını sağlayacaktır. Çörek otunu kaynatıp suyunu süzün ve ılık olarak bebeğinize içirin.