Burslu ve indirimli ne demek?

İçindekiler:

  1. Burslu ve indirimli ne demek?
  2. Tercihlerde burslu ne demek?
  3. Tam burslu olunca ne oluyor?
  4. 75 indirimli ne demek?
  5. 25 indirimli ne demek?
  6. Odtü tam burslu ne demek?
  7. Yüzde 25 ve 75 burs kalktı mı?

Burslu ve indirimli ne demek?

Burslu indirimli ne demek? Bir özel okulun (muhtemelen üniversite) yıllık ücretinden düşülen yüzdelere denir. Örneğin yıllık ücreti 10.000 lira olan bir okulda; u Bursta; 7500 lira indirim uygulanır, 2500 lira ödenir.

Tercihlerde burslu ne demek?

Burslu Üniversite Ne Demektir? Burslu üniversite özel üniversitelerin başarılı öğrencilere yönelik uyguladığı bir yöntemdir. Tüm okul giderleri okul tarafından kendisi karşılanmaktadır.

Tam burslu olunca ne oluyor?

Tam burslu okula kayıt olduğunuzda okul ücreti ödemezsiniz. Okulun size özel sunduğu burs desteği, yurt desteği, yemek desteği gibi imkanlardan faydalanabilirsiniz. Arkadaşlarını büyük paralar ödeyerek aldığı paralı eğitimi siz ücretsiz alırsınız.

75 indirimli ne demek?

Yüzde 75 burslu okumak, okul ücretinin yüzde 75'inin okul tarafından karşılanacağını ifade eder. Örneğin yıllık ücreti 100 bin TL olarak bir okul düşünelim. Yüzde 75 burslu bir şekilde kayıt olan öğrenci yıllık ücret olarak yalnızca 25 bin TL ödeyecektir.

25 indirimli ne demek?

Buradan anlaşılabileceği üzere % 25 burs kazanmış birisi üniversitenin yıllık ücretinin üzerinden yüzde 25 indirim kazanmış olacaktır. Yani yüzde 25 burs yıllık ücret üzerinden uygulanan yüzde 25 indirimdir diyebiliriz. Özetle yıllık ücreti 50.000 TL olan bir üniversite bölümünü 37.500 TL vererek okuma imkanıdır.

Odtü tam burslu ne demek?

1.1. Öğrenim Bursu: Burslu kontenjanlara yerleştirilen öğrenciler, akademik başarı durumuna bakılmaksızın, İngilizce Hazırlık Programı'nda 1 yıl* ve lisans eğitiminde 5 yıl boyunca, yerleştirildikleri burslu kontenjan türüne göre öğrenim ücretinin %100 veya %50'sinden muaf olacaktır.

Yüzde 25 ve 75 burs kalktı mı?

Vakıf üniversitelerinin mütevelli heyet başkanlarından gelen talepler doğrultusunda yüzde 75'lik indirim oranı kaldırıldı. Tam burslu, yüzde 25 ya da yüzde 50 indirim bir de ücretli öğrenci sistemi geçerli olacak.