Istanbul üniversitesi yatay geçiş için kaç ortalama?

İçindekiler:

  1. Istanbul üniversitesi yatay geçiş için kaç ortalama?
  2. Kurum içi yatay geçiş nasıl oluyor?
  3. Istanbul Üniversitesi Hukuk yatay geçiş için kaç ortalama?
  4. Istanbul üniversitesi yatay geçiş başvurusu nasıl yapılır?
  5. Kurum içi yatay geçişte neye bakılır?

Istanbul üniversitesi yatay geçiş için kaç ortalama?

8- Kurum içi yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.50 (100 tam puan üzerinden Page 2 en az 68.8) puan olması şarttır. Öğrencinin gerekli not ortalamasını sağlaması kaydıyla başarısız ders bulunması yatay geçişe engel değildir.

Kurum içi yatay geçiş nasıl oluyor?

Kurum içi yatay geçiş, öğrencinin okuduğu bölümden bir diğerine geçerek bölüm değiştirmesi demektir. ... İç yatay geçiş başvuruları Akademik Takvim'de belirtilen tarihler arasında yapılır. Başvurular Transfer Komitesi tarafından incelenip karar verilir.

Istanbul Üniversitesi Hukuk yatay geçiş için kaç ortalama?

Ayrıca, Bağıl Değerlendirme Sisteminde Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 2,5, Bağıl Değerlendirme Sistemi dışında ise, Genel Not Ortalamasının (kaydının yapılacağı yarıyıla geçiş notları dahil) en az % 60 olması gerekir.

Istanbul üniversitesi yatay geçiş başvurusu nasıl yapılır?

İstanbul Üniversitesi online başvuru işlemleri “http://basvuru.istanbul.edu.tr” adresinden yapılacaktır.

Kurum içi yatay geçişte neye bakılır?

Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.