CİMER sonucu ne zaman gelir?

İçindekiler:

  1. CİMER sonucu ne zaman gelir?
  2. CİMER tablet başvurusu ne zaman sonuçlanır?
  3. Cimere başvurunca ne oluyor?
  4. CİMER başvuru iptali etme nasıl yapılır?
  5. CİMER beklemeye alındı ne demek?

CİMER sonucu ne zaman gelir?

CİMER'e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır? Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

CİMER tablet başvurusu ne zaman sonuçlanır?

Başvuruda bulunan vatandan yine CİMER ya da e-devlet üzerinden başvuru numarasını girerek yapmış olduğu başvurunun hangi aşamada olduğunu takip edebiliyor. Başvurular kurumun yoğunluğuna göre birkaç gün içerisinde yanıtlanıyor. Genellikle en fazla 14 iş günü içerisinde bir işlem gerçekleştirilmiş oluyor.

Cimere başvurunca ne oluyor?

CİMER başvurusu ile vatandaşlar istek, öneri, şikayet, ihbar ve bilgi edinme başvuruları gerçekleştirebiliyorlar. CİMER üzerinden alınan başvurular değerlendirilerek ilgili kuruma aktarılıyor. Burada yapılan değerlendirmenin ardından başvuru sahibine gerekli yanıt sağlanıyor.

CİMER başvuru iptali etme nasıl yapılır?

Öncelikle bunla arasında en çok başvurulan yöntem ALO 150 CİMER hattını aramanızdır. Bu numarayı arayarak başvuru numaranızı söylemeniz durumunda şikayetinizi veya başvurunuzu geri çekme şansınız bulunmaktadır.

CİMER beklemeye alındı ne demek?

CİMER personeli kendisine verilen başvuruları gün içerisinde okuyup ilgili kamu kurumuna sevk eder. ... Başvuruya herhangi bir yazışma/inceleme/soruşturma sonrasında cevap verilecek ise Bilgi Edinme ve CİMER kullanıcısı “beklemeye al” butonuna tıklayarak beklemeye alma sebebini belirtir.