YÖK tez Yükleme Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. YÖK tez Yükleme Nasıl Yapılır?
  2. YÖK tez nasıl açılır?
  3. Tezler hangi merkeze yüklenir?
  4. Ulusal tez Merkezi tez Veri Giriş Formu nasıl doldurulur?
  5. Tezimi erişime nasıl kapatırım?
  6. Tezim ne zaman yayınlanır?
  7. Tez Veri Giriş Formu dizin terimleri nedir?
  8. Tez nasıl yayınlanır?
  9. YÖK tez kaynakça nasıl yazılır?
  10. Tezim YÖK tezde ne zaman yayınlanır?

YÖK tez Yükleme Nasıl Yapılır?

b)Enstitü görevlisi, https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/ adresinden “Enstitü Oturumu” bağlantısı üzerinden kullanıcı adı ve şifresi ile Tez Otomasyon Sistemine giriş yapar ve tezi yükler.

YÖK tez nasıl açılır?

"Tez Veri Giriş Formu" na, https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi adresinden "Üye Girişi" seçeneğini tıklayarak e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra erişebilirsiniz.

Tezler hangi merkeze yüklenir?

Bilindiği üzere yükseköğretim kurumlarında yazılmış olan yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlilik gibi lisansüstü tezlerin internet üzerinden “Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi Tez Otomasyon Sistemi” ne yüklenmesi ve gerekli kontrollerin yapılarak sisteme kabul edilmesi gerekmektedir.

Ulusal tez Merkezi tez Veri Giriş Formu nasıl doldurulur?

1- "https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/" adresine gidiniz. 2- "Üye girişi"ne tıklayarak giriş yapınız. 3- "Tez Veri Giriş Formu" bağlantısına tıklayınız. 4- Çıkan ekranda tüm alanları doldurarak kaydediniz.

Tezimi erişime nasıl kapatırım?

Öğrenci/Tez danışmanı, ciltlenmiş ve onaylanmış tezler ile beraber EABD Öğrenci işleri sekreteliğine tezlerin erişime kapatılması için başvurur. 2.Başvuruda tez danışmanının ve varsa ortak tez danışmanının gerekçeli ve onaylı yazısı bulunmak zorundadır.

Tezim ne zaman yayınlanır?

Teziniz sistemimizde görünmüyorsa enstitünüze başvurarak bu işlemlerin yapılmasını sağlamalısınız. Ortalama olarak söylemek gerekirse edindiğim tecrübelere göre bu süre değişmekle birlikte bazı tezler 3-4 ay içerisinde bazı tezler 7-8 ay gibi bir sürede sistemde gözükmektedir.

Tez Veri Giriş Formu dizin terimleri nedir?

4-) Dizin terimleri, Ulusal Tez Merkezi Veri Tabanında aranan tezlere, doğrudan erişimi sağlayan anahtar kelimelerin alfabetik listesidir. 5-) Önerilen dizin terimlerinin, dizin terimleri listesinde bulunmaması durumunda yazar tarafından önerilen anahtar kelimenin Türkçesi=İngilizcesi şeklinde bu alana yazılmalıdır.

Tez nasıl yayınlanır?

Enstitüler öğrencilerden teslim aldıkları tezleriin pdf lerini Ulusal Tez Merkezi Otomasyon Sistemine yüklemekte ve Tez Veri Girişi ve Yayımlama İzin Formlarını YÖK'e göndermektedirler. Teziniz sistemimizde görünmüyorsa enstitünüze başvurarak bu işlemlerin yapılmasını sağlamalısınız.

YÖK tez kaynakça nasıl yazılır?

Yazar Adı Soyadı, Tez Adı (Yüksek Lisans Tezi/Doktora Tezi, Üniversite Adı, Yıl; Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, Tez Adı, Sayfa Numarası.

Tezim YÖK tezde ne zaman yayınlanır?

Ortalama olarak söylemek gerekirse edindiğim tecrübelere göre bu süre değişmekle birlikte bazı tezler 3-4 ay içerisinde bazı tezler 7-8 ay gibi bir sürede sistemde gözükmektedir.