Hazırlıktan sonra yatay geçiş yapılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Hazırlıktan sonra yatay geçiş yapılabilir mi?
  2. Merkezi yatay geçiş ne zaman yapılabilir?
  3. Yatay geçiş paralı mı?
  4. Merkezi yatay geçiş en erken ne zaman yapılır?
  5. Merkezi yatay geçiş ne zaman yapılır 2020?
  6. 2020-2021 yatay geçiş olacak mı?

Hazırlıktan sonra yatay geçiş yapılabilir mi?

9- Hazırlık okuyorum, yatay geçiş yapabilir miyim? Evet, merkezi yerleştirme (Ek-1 Madde) ile yatay geçiş yapabilirsin. Hazırlık sınıfında ortalama (GNO) ile yatay geçiş yapılamamaktadır.

Merkezi yatay geçiş ne zaman yapılabilir?

Merkezi Yerleştirme Puanıyla hem güz hem de bahar döneminde yatay geçiş yapabilirsiniz. Güz döneminde üniversiteler genellikle ağustos ayında belirlenen tarihlerde başvuru alırken bahar döneminde ise başvurular ocak ve şubat aylarında yapılmaktadır.

Yatay geçiş paralı mı?

Yatay geçiş başvurularında genellikle ücret talep edilmezken; bu durum başvuru yapacağınız kuruma göre değişiklik gösterebilir. En sağlıklı bilgi, yatay geçiş yapılmak istenen kurumun internet sitesinde yayınlanan “yatay geçiş başvuru şartları” duyurusundan öğrenilebilir.

Merkezi yatay geçiş en erken ne zaman yapılır?

Her eğitim öğretim dönemi için başvuruların Ağustos ayının 30'una kadar alınmakta, başvuruların değerlendirme işlemlerinin Eylül ayının 15'ine kadar bitirilerek, kayıtların da Eylül ayı sonuna kadar bitirilmesi gerekmektedir.

Merkezi yatay geçiş ne zaman yapılır 2020?

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) ile Yapılacak Yatay Geçiş Başvuru Duyurusu. (Sistem 04 Ağustos 2020 tarihinde saat : 09:00'da açılacak olup, 14 Ağustos 2020 saat : 17:00'de kapatılacaktır.)

2020-2021 yatay geçiş olacak mı?

Yatay geçişler her sınıfa yapılabilecek Küresel Salgın dolayısıyla ve 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz dönemi ile sınırlı olmak üzere öğrenciler, birinci sınıf ve son sınıf da dâhil bütün sınıflara yatay geçiş başvurusu yapılabilecektir.